Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Klavirski resital Milene Pejić

rssBookmark and Share

Makedonija 27.10.2015.

Klavirski resital Milene Pejić biće održan u sredu, 28. oktobra 2015. godine u Koncertno-izložbenom prostor FU (Knjaževačka 2a) sa početkom u 20 sati.

Klavirski resital Milene Pejić

Na programu su dela Mocarta, Šuberta i Pulenka. Ulaz je slobodan.
 

PROGRAM

W. A. Mozart- Fantasie KV 397

F. Schubert
Impromptu D 899 As Dur

Impromptu D 935 As Dur
Sonate D 664 A Dur

F. Poulenc – Trois Novelettes

 

BIOGRAFIJA

Milena Pejić svoje osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u svom rodnom gradu Nišu, a zatim upisuje Fakultet umetnosti u klasi prof. mr Hristine Vuković. Postiplomske studije, glavni predmet klavir, završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju u klasi prof.dr Marije Gjoševske. U toku svog školovanja osvojila je više nagrada od kojih su najznačajnije Internacionalno takmičenje u Bitolju (Makedonija) 3. nagrada, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu 2006. (3.nagrada), Međunarodno takmičenje mladih pijanista (disciplina klavirski duo) 1. nagrada, itd.

Bila je polaznik majstorskih kurseva prof. Dušana Trbojevića, Svetlane Bogino i Vladimira Ogarkova, Arba Valdme, Jurija Kota. U periodu od 2004-2011 bila je aktivni učesnik međunarodnih  seminara prof. Borisa Romanova (Rusija) u Ohridu. Bila je učesnik Internacionalne letnje akademije u Sozopolu, Bugarska (2014.) na masterklasu pijanistkinje i pedagoga Marije Prinz (Austrija).

Održala je nekoliko samostalnih resitala, a nastupa i u kamernim sastavima širom zemlje. Nastupala je u okviru festivala Maj, mesec muzike u Vranju, Kulturno leto u Vrnjačkoj banji, kao i u galeriji Artget beogradskog kulturnog centra.

Od 2011.sarađuje sa sopranom Aleksandrom Petrović. Duo Petrović-Pejić beleži brojne nastupe širom Srbije i na mnogim značajnim manifestacijama grada Niša.

Radi u Muzičkoj školi u Nišu kao profesor klavira. Njeni učenici su dobitnici više nagrada.


#   Fakultet umetnosti   obrazovanje   Bugarska   kulturno leto   klavir   Makedonija   Milena Pejić   mesec muzike
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima