Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Maja Odžaklijevska dobitnica Nagrade za životno delo "Evergrin festivala"

rssBookmark and Share

Niš 01.09.2022. Južna Srbija Info

Umetnica Maja Odžaklijevska dobitnica je Nagrade za životno delo ovogodišnjeg Evrgrin festivala u Nišu koji se održava sutra na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u 20.00 sati.

Maja Odžaklijevska dobitnica Nagrade za životno delo "Evergrin festivala"

U ime gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, nagradu je u Oficirskom domu uručila zamenica Dušica Davidović. Svečanoj dodeli prisustvovali su gradska većnica za kulturu Adriana Anastasov, predsednik saveta festivala Vlada Aranđelović, direktorka festivala Snežana Jovanović, odbornica Milica Štrbo i poštovaoci laureatkinje.

Evergrin festival, koji će imati svoje četvrto izdanje, svojevrsni je praznik popularnih nota, okuplja renomirane muzičare i poštovaoce ovog specifičnog muzičkog žanra koji uvek ima svoju vernu publiku, rekla je Davidović uručujući nagradu.

Veliki broj vrhunskih muzičara prodefilovao je scenom u protekle četiri godine, poput Lea Martina, Kornelija Kovača, Željka Samardžića, Željka Bebeka, Tijane Dapčević, Kerbera i mnogih drugih, a poseban pečat festivalu dao je veliki kompozitor, nedavno preminuli Vojkan Borisavljvić koji se istinski trudio da ovaj festival zaživi, nevela je Davidović.

Počastvovani smo činjenicom da će pevačica Maja Odžaklijevska dobiti nagradu za životno delo i za svoj doprinos razvoju pop muzike i negovanju istinskih umetničkih vrednosti, rekla je zamenica gradonačelnice.

Prema njenim rečima, Grad Niš uvrstio je ovaj festival u redovne gradske manifestacije i svakako ova odluka bila je opravdana, što iz godine u godinu pokazuje interesovanje publike.

Mislila sam da je gotovo, a vi me terate ovom nagradom da opet nešto počnem da radim, rekla je Maja Odžaklijevska zahvaljujući na prestižnom priznanju.

Direktor Evrgrin festivala i njegov osnivač Snežana Jovanović najavila je zanimljiv i raznovrstan program i navela da je sve aranžmane ove godine uradio niški pijanista Bojan Mladenović.

Na ovogodišnjem Evergrin festivalu nastupiće maja Odžaklijevska, Jelena Tomašević, Marko Luis, sastav Čipi i Šone (Osvajači), orkestar Impresija.

Komentara: 0


#   Niš   Dušica Davidović   Jelena Tomašević   Evergrin festival   Nagrada za životno delo   Maja Odžaklijevsa
@OfficialJelenaT @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima