Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Majstorski kurs Miloša Mijatovića u Kijevu

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2015. kultURA portal, Južna Srbija Info

Profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu Miloš Mijatović održao je majstorski kurs na Nacionalnoj muzičkoj akademiji Čajkovski u Kijevu.

Majstorski kurs Miloša Mijatovića u Kijevu

Sa bogatim muzičkim iskustvom, kao docent Fakulteta Umetnosti Univerziteta u Nišu, zaštitno lice kompanije D`Addario Woodwinds,  a pre svega kao čovek koji iznad svega voli muziku, Miloš Mijatović je krajem novembra održao niz koncerata na festivalu “Sonačni Klarineti” u Žitomiru. Nakon koncerata, sa kolegom Srđanom Đorđevićem, profesor Mijatović je želeo da svoje znanje i veštinu podeli sa budućim muzičarima, studentima Nacionalne muzičke akademije Čajkovski u glavnom gradu Ukrajine. 

Majstorski kurs je organizovan zahvaljujući Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Kijevu, uz pomoć kompanije  i lancu muzickih prodavnica SOLO. Miloš je podelio svoje tajne savremene tehnike i mladim klarinetistima savetovao šta treba da urade da bi unapredili svoje sviranje. 

Ali najvažnija stvar je da je svaki student  imao mogućnost da individualno svira i dobije konkretane savete od maestra. Nijedno pitanje studenata nije ostalo bez odgovora. Na kraju sastanka profesor Miloš Mijatović je pričao o novim proizvodima kompanije D`Addario Woodwinds.

U koncertnoj dvorani Čajkovski Nacionalne muzičke akademije, Miloš Mijatović je uz klavirsku saradnju pijaniste Srđana Đorđevića prezentovao dela domaćih autora. Uz obostrano zadovoljstvo, saradnja sa profesorima Čajkovski muzičke akademije u Kijevu imaće za cilj proširenje međunarodne saradnje Ukrajine i Srbije na polju umetnosti.

Na štandu muzičke prodavnice SOLO svi učesnici majstorskog kursa su imali priliku da isprobaju i ocene nove proizvode koje je profesor Miloš Mijatović prezentovao u Kijevu

Komentara: 0


#   Niš   Fakultet umetnosti   muzika   kurs   Ana Đorđević   klarinet   Miloš Mijatović   Ukrajina     Srđan Đorđević
@


 


[ Dodaj komentar ]