Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon 50 godina opera ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta

rssBookmark and Share

Niš 03.02.2015. NTV, Južna Srbija Info

Opera “Seviljski berberin” u režiji Ivana Vukovića biće pretpremijerno izvedena 20. februara, a tri dana kasnije Nišlije će moći premijerno da vide ovo delo u Narodnom pozorioštu.

Nakon 50 godina opera ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta

Opera se vraća u Niš nakon više od 50 godina, a njeni tvorci su Narodno pozorište, Simfonijski orkestar i Fakultet umetnosti.

Komična opera “Seviljski berberin”, koju je Rosini komponovao sa 24 godine, Nišlije će moći da vide pretpremijerno tačno 199 godina od kada je ona prvi put izvedena.

 Pored operete “Slepi miš”, koja je na repertoaru Narodnog pozorišta dve godine, ovo delo najavljuje povratak kompleksne forme umetničkog izraza kakva je opera, nakon više od 50 godina. “Seviljskog berberina” režira Ivan Vuković, a izvešće je pod dirigentskom palicom Milene Injac.

U realizaciji projekta učestvuje i niški Simfonijski orkestar kao i kamerni muški hor Fakulteta umetnosti.

Opera će koštati oko dva miliona dinara, kaže direktor Narodnog pozorišta Ivan Vuković, i dodaje da se ona finansira iz redovnog budžeta ove ustanove.

Grad nije izdvojio sredstva za ovaj kulturni projekat, a kako tvrde učesnici, nedostatak prostora je još jedan veliki problem za nišku kulturnu scenu.

Dvadesetog februara, kada opera bude pretpremijerno izvedena, karta će koštati 500 dinara, i mogući su popusti, dok će za premijeru 23. februara koštati 600 dinara.


#   Niš   Fakultet umetnosti   Simfonijski orkestar   Ivan Vuković   Narodno pozorište   opera   Seviljski berberin
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima