Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pomoć države za razvoj kulture u Nišu dobro došla

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2021. Južna Srbija Info

Dragana Sotirovski i Dejan Savić, savetnik za kulturu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, razgovarali su juče u Gradskoj kući o strategiji razvoja kulture i ciljevima kulturne politike na navou grada i nacionalnom nivou.

Foto. Roza Sazdić
Foto. Roza Sazdić

Gradonačelnica Niša upoznala je Savića sa održavanjem tradicionalnih i stalnih manifestacija Grada Niša u vreme pandemije, sa aktivnostima ustanova kulture i planovima za naredni period.

Savić je upoznat i sa radovima na arheološkom nalazištu Medijana i konačnom završetku tog projekta započetog još pre 12 godina.

Tri teme su bile dominantne u razgovoru sa savetnikom predsednika Republike Srbije: decentralizacija kulture, infrastrukturni projekti u oblasti kulture i kulturne manifestacije.

Savetniku predsednika Republike Srbije gradonačelnica Niša je, govoreći o planovima grada u oblasti kulture, predstavila projekte koji su neophodni gradu, ali i u čijoj realizaciji je potrebna pomoć države.

Savić je razgovor sa gradonačelnicom Niša, u kome su učestovale gradska većnica Adriana Anastasov i glavna arhitektica Tanja Obradović, ocenio sadržajnim, konkretnim i veoma korisnim.

Gradonačelnica je Saviću, koji je devedesetih godina bio na čelu niškog Simfonijskog orkestra, poklonila prigodni poklon uz molbu da i predsedniku Aleksandru Vučiću uruči poklon Niša u knjigama među kojima je i najnovije izdanje sabranih dela pesnika Branka Miljkovića.


#   Niš   Dragana Sotirovski   manifestacija   Dejan Savić   Ministarstvo kulture i informisanja   projekti
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima