Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Proglašene najbolje knjige za decu na konkursu Književnih susreta "Gordana Brajović"

rssBookmark and Share

Aleksinac 27.03.2015. Novosti, Južna Srbija Info

Zbirka pesama Zorice Bajin Đukanović, "Dan od leta", u izdanju "Prosvete" i zbirka priča Milomira Kragovića "Na metli koja svetli", u izdanju "Evro-Đuntija" ravnopravno su proglašene najboljim knjigama za decu na konkursu Književnih susreta "Gordana Brajović" u Aleksincu.

Nagrađen
Nagrađen

U užem izboru za ovo priznanje bile su i knjige "Zemlja dembelija" Emsure Hamzić, "Eto tako" Branka Stevanovića, "Čudesna lutka Taijoko-san" Boška Lomovića. Na konkurs je pristigla 41 knjiga od 37 autora.

Pesnikinja Zorica Bajin Đukanović otkriva deci lepotu sveta, a odrasle podseća na lepotu detinjstva, dok Kragovićeve priče na originalan način podstiču maštu mališana pružajući im istovremeno prvorazrednu zabavu. Ovo je zaključio žiri u kom su bili Bratislav Milanović (predsednik), Tanja Milenković, Vesna Milenković, Dragan Bogutović, Marina Biorac i Ivan Matejević.

Na konkurs Književnih susreta "Gordana Brajović" pristiglo je 739 đačkih radova iz 75 škola. Dodeljene su nagrade u kategorijama poezije i proze u svim uzrastima, a kao Pesma Festivala proglašen je rad "Gordana Brajović - Nebeska trešnja" Anastasije Kocić, učenice 4. razreda Umetničke škole iz Niša.


#   Aleksinac   Gordana Brajović   pesnici   Marina Biorac   Ivan Matejević   Tanja Milenković   Vesna Milenković   Dragan Bogutović   Milomir Kragović   Bratislav Milanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima