Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radosti trećeg doba na obalama reke Vlasine

rssBookmark and Share

23.02.2011. Dušan Kocić

Nikada se nisam predavala, čak i kada mi je bilo najteže, jer sam život shvatila kao veliku borbu – kaže Snežana Stamenković, pesnikinja i slikarka iz Vlasotinca, simpatičnog gradića na jugu Srbije

Snežana Stamenković snimljena na njenoj poslednjoj izložbi u Zavičajnom muzeju u Vlasotincu
Snežana Stamenković snimljena na njenoj poslednjoj izložbi u Zavičajnom muzeju u Vlasotincu

VLASOTINCE - Snežana Stamenković je odavno zakoračila u ,,treće doba’’, ali za sebe kaže da se nikada nije predavala, pa i sada kada prebire po uspomenama i priseća se nekih davnih, srećnih dana.

-Tragedija me zapljusnula nenadano. U Vlasini, reci koju smo neizmerno svi voleli, na neobičan način, stradao je moj suprug. Bila sam mlada, ostala sa dvoje dece. Živela sam sećajući se zajedničkih srećno proživljenih dana. Nikada se nisam predavala, čak i tada, kada mi je bilo najteže, jer sam život shvatila kao veliku borbu – kaže Snežana Stamenković, koju svi u Vlasotincu poznaju kao odličnu pesnikinju i slikarku.

Stamenkovićeva je organizator i više humanitarnih akcija i modnih revija i jedan od osnivača Udruženja žena u penziji ,,Svitanja’’, koje uspešno radi trinaest godina u Vlasotincu, gradu u kome je odrasla, provela najlepše godine života i sada živi kao penzionerka u lepo uređenom porodičnom domu.

-Naše Udruženje žena u penziji ,,Svitanje’’ uspešno sarađuje sa Udruženjem penzionera iz Leskovca i Centrom za ekonomiku domaćinstva iz toga mesta, kao i sa ustanova kulture u rodnom gradu – ocenjuje Snežana Stamenković, pesnikinja i slikar-amater iz Vlasotinca.

U Zavičajnom muzeju priređena je njena izložbu radova-slika rađenih od presovanog cveća. Pokazala je Stamenkovićeva i ovoga puta, kao i ranije, da poseduje nesumljiv umetnički talenat. To je biranim rečima potvrdila i Danica Valčić, poznata istoričarka umetnosti iz Vlasotinca, koja je i ranije ukazivala na vrednost i lepotu umetničkog dela Snežane Stamenković.

Njeno stvaralaštvo mogli su proteklih godina da vide i Leskovčani, jer je predstavljeno u sedištu Udruženja penzionera toga grada, a izlagala je radove i u drugim većim mestima juga Srbije.

-Volela sam da pišem pesme. Objavila sam dve zborke ,,Tražim’’ i ,,Češnja’’ i moglo bi se reći da su autobiografske – kaže na kraju ova poetesa iz lepog grada na obalama reke Vlasine.

 

 


#   Snežana Stamenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima