Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Spasoje Ž. Milovanović režira "Heroja nacije" u Pirotu

rssBookmark and Share

Pirot 11.09.2014. Blic

U Narodnom pozorištu u Pirotu počeo je rad na predstavi po tekstu Ivana Lalića "Heroj nacije", u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, nedavno smenjenog direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.
Ovim počinje nova pozorišna sezona u kojoj ovo pirotsko pozorište obeležava 70 godina rada i postojanja.

Spasoje Ž. Milovanović režira "Heroja nacije" u Pirotu

- Intenzivno se radi na ovoj komediji. Probe su u toku. Reč je o angažovanom tekstu poznatog dramaturga Ivana Lalića. Očekujemo da premijera bude oko 15. oktobra - kaže direktor pozorišta Gradimir Filipović.

Spasoje Ž.Milovanović prvi put režira u ovom pozorištu i kaže da je reč o prvom tekstu koji se bavi rialiti programima u Srbiji.

- Ovo je jedna od retko dobro napisanih komedija u Srbiji. Priča je i na koji način dolazi do raspada porodice pritisnute savremenim načinom života.Ivan Lalić je na ''Danima komedije'' 2008. godine za ovaj tekst dobio Plaketu. Praizvedva je bila u Narodnom pozorištu u Zrenjaninu - kaže Milovanović, koji će posle ove u istom Pozorištu režirati i dečju predstavu ''Škola za manekene''.

U predstavi ''Heroj nacije'' igra petoro glumaca pirotskog pozorišta: Zoran Živković, Aleksanda Stojanović, Aleksandar Aleksić, Danijela Ivanović i Aleksandar Radulović.

Direktor pozorišta je najavio da će do kraja godine biti obeležen i jubilej - 70 godina rada i postojanja. Planirane su izložbe, tribina o pozorištima izvan glavnog grada i svečana akademija početkom novembra.

Od 3. do 8. novembra je i Revija malih pozorišnih formi, čiji je domaćin Pirot.

Ansambl pirotskog pozorišta 28. septembra učestvuje na 50. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije ''Joakim Vujić'' u Leskovcu sa predstavom Rajnera Vernera Fasbindera ''Žabar'', u režiji Bojane Lazić


#   Pirot   pozorište   Akademija   predstava   Narodno pozorište Pirot   Gradimir Filipović   svečana akademija   Aleksandar Radulović   Aleksandar Aleksić   Zoran Živković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima