Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svečano otvoreni 35. "Borini pozorišni dani"

rssBookmark and Share

Vranje 21.10.2015.

Uvodnim govorom predsednika Skupštine grada dr Slobodana Stamenkovića, u prepunoj sali Doma vojske u Vranju, svečano su otvoreni 35. po redu "Borini pozorišni dani".

Svečano otvoreni 35. "Borini pozorišni dani"

Govoreći o značaju teatra za lokalnu i društvenu zajednicu, Stamenković je istakao potrebu jednog naroda da kroz umetničko stvaralaštvo izrazi svoju jedinstvenost i prepoznatljivost.

"Grad Vranje sa istim žarom, interesovanjem i ubeđenjem, decenijama unazad, vodi računa o pozorištu. To je naročito intenzivirano nakon požara 2012. godine kada je, nažalost, izgorela zgrada vranjskog teatra. Svrha postojanja pozorišta i pozorišnog festivala je očuvanje umetničkog stvaralaštva. „Borini pozorišni dani“, ne samo da opravdavaju svrhu svog postojanja, već nam potvrđuju neophodnost ovakve manifestacije kako bi se u razmeni iskustava satkao bolji i kvalitetniji kulturni sadržaj grada", rekao je Stamenković.

Festival je otvorio komad Duška Kovačevića, "Generalna proba samoubistva", Narodnog pozorišta iz Kikinde, u režiji Nenada Gvozdenovića.

Vranjanci će uživati i u ostvarenjima "Tri sestre", A.P. Čehova, u režiji Trajčeta Georgijevog, Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, “Moje nagrade”, Narodnog pozorišta iz Beograda, “Čehov je Tolstoju rekao zbogom”, Bitef Teatra, “12 gnevnih žena”, Narodnog pozorišta iz Niša i “Idealna milijarda”, Abarid Fondacije iz Beograda.

Grad Vranje

Komentara: 0


#   Vranje   pozorište   Bora Stanković   Slobodan Stamenković   Borini pozorišni dani   Grad Vranje
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}