Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

1. oktobra počinju probe sistema pred grejnu sezonu

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2019. Južna Srbija Info

Kako su najavili, iz niške Toplane, radi što boljih priprema pred grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra, to javno preduzeće, počeće od utorka 1. oktobra sa funkcionalnim probama sistema daljinskog grejanja.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada sistema unutrašnjih grejnih instalacija, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih podstanica i grejnih instalacija. Ove probe imaju za cilj što bolju pripremljenost za predstojeću grejnu sezonu.

Tople probe ili ne?

-Naglašavamo, funkcionalne probe ne podrazumevaju početak grejne sezone. JKP ”Gradska toplana” Niš apeluje na korisnike da ne upućuju reklamacije Službi za prijem reklamacija, ukoliko im radijatori nisu topli, jer se pod funkcionalnim probama podrazumeva provera rada sistema u hladno – dinamičnom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora, dodaju u Toplani.

"To praktično zanači, da JKP "Gradska toplana" Niš, nema obavezu da u toku funkcionalnih proba, obezbedi u svim stanovima temepreaturu do 20 stepeni", objasnio je Predrag Milačić, direktor "Toplane".

JKP „Gradska toplana“ će naknadno dostaviti plan i raspored toplih proba po toplotnim izvorima u zavisnosti od spoljnih temperatura.


#   Niš   Gradska toplana JKP   daljinsko grejanje   Predrag Milačić   grejna sezona
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima