Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Onlajn skup vizantologa "Niš i Vizantija - Pohvala istini ili Vaskrs Vizantije"

rssBookmark and Share

Niš 27.05.2020. Južna Srbija Info

Pandemija nije zaustavila vizantologe. I ove godine, u okviru gradske slave, Grad Niš, Univerzitet u Nišu i Eparhija niška, uz blagoslov Patrijarha srpskog Gospodina Irineja i Episkopa niškog Gospodina Arsenija, organizuju devetnaesti međunarodni naučni skup vizantologa NIŠ I VIZANTIJA, sa podnaslovom „Pohvala istini ili Vaskrs Vizantije“.

Onlajn skup vizantologa "Niš i Vizantija - Pohvala istini ili Vaskrs Vizantije"

Novonastala situacija izazvana pandemijom, vraća nas u prošlost od koje nas pak odvaja savremena tehnologija pomoću koje se ove godine upravo održava simpozijum Niš i Vizantija. U toku su finalne pripreme za organizaciju veb konferencije sa onlajn praćenjem. Zahvaljujući zaiteresovanim medijima, svečano otvaranje simpozijuma će biti svima dostupno u sredu 3. juna 2020. godine, sa početkom od 17.30 časova.

Kao prepoznatljiv znak grada, simpozijum „Niš i Vizantija“ prevazišao je okvire Niša i od značaja je za izučavanje, kako nacionalne kulture, tako i za sveobuhvatnije sagledavanje vizantijskih tekovina na kojima počiva savremena evropska civilizacija.

Prijavljeno je 37 referata iz Španije, Italije, Slovenije, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rusije, Severne Makedonije, Srbije. Njihove prezentacije možete pogledati na sajtu naučnog skupa. Pozivaju se ljubitelji prošlosti grada Niša i vizantijskog kulturnog i duhovnog nasleđa da prate svečano otvaranje, pregledaju svima dostupne eksluzivne veb prezentacije sa video zapisima na sajtu naučnog skupa.

http://www.nisandbyzantium.org.rs/srpski.php

Komentara: 0


#   Niš   gradska slava   Niš i Vizantija naučni skup   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}