Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inspekcija utvrdila da se poštuju zaštitne mere u Upravi za građevinarstvo

rssBookmark and Share

Niš 07.04.2021. Južna Srbija Info

"Na osnovu nalaza republičkih inspekcijskih službi utvrđeno je da se u Upravi za građevinarstvo Grada Niša, ulica Generala Tranijea 10, poštuju preventivne mere zaštite radi sprečavanja širenja epidemije zarazne bolesti KOVID-19 u skladu sa Planom preventivnih mera i Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad zaposlenih", saopšteno je na sajtu Grada.

Inspekcija utvrdila da se poštuju zaštitne mere u Upravi za građevinarstvo

Inspekcijski nadzor je učinjen nakon prijave Sindikata Gradske uprave zbog navodnog "nepoštovanja" epidemioloških mera.

U inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da su zaposlenima izdate medicinske maske i po četiri zaštitne pamučne maske, rukavice i viziri, određen je korona redar koji kontrološe sprovođenje mera.

Zaposlenima se meri temperatura pri dolasku na posao i pri odlasku, na ulazu se nalazi dezobarijera, obezbeđeno je dezinfekciono sredstvo na ulazu i punktovima, a radnici se upisuju i ispisuju na podestu stepeništa prizemlja i prvog sprata, kao i neposredno ispred hodnika prvog sprata.

U zgradi u ulici Generala Tranijea 11a ne stvara se gužva sa drugim radnicima pri ispisivanju ispred kancelarije načelnice Uprave za građevinarstvo, jer je dozvoljen ulazak po dva zaposlena koji kontroliše portir. Zaposleni stoje u redu jedan iza drugog sa maskama na licu, nalaz je inspekcijskih službenika u vanrednom inspekcijskom nadzoru koji je obavljen pri kraju radnog vremena.


#   Niš   privremene mere   Koronavirus   Uprava za građevinarstvo
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima