Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šansa za zapošljavanje pet vatrogasaca u Toplici

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.03.2022. Južna Srbija Info

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je Konkurs za osnovnu obuku za zainteresovane mladiće i devojke starosti od 19 do 30 godina za posao vatrogasca-spasioca.

Šansa za zapošljavanje pet vatrogasaca u Toplici

Među 300 vatrogasaca, koliko će ih biti primljeno na obuku iz cele Srbije, priliku za posao dobiće i 43 kandidata sa juga Srbije, odnosno pet iz Topličkog okruga, četiri u Prokuplju i jedan u Kuršumliji.

Zaintersovani moraju biti državljani Srbije, da nemaju manje od 19 ni biše od 30 godina, da najmanje godinu dana imaju prebivalište u Srbiji, i obavezno diplomu srednje škole.

Takođe je potrebno da nemaju bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “C“ kategorije, da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Mogu se prijaviti  i oni sa “B” dozvolom, ali uz obavezu da polože za “C” u roku od 18 meseci.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata do 6. aprila 2022. godine.


#   Prokuplje   zapošljavanje   Toplički okrug   MUP RS   spasilačko vatrogasne službe
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima