Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stavros, Asprovalta i Vrasna bez nevremena - mirno i bezbedno

Bookmark and Share

11.07.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Iako u blizini Halkidikija u Grčkoj čije je područije juče zahvatilo veliko nevreme, kada je život izgubilo čak sedam osoba, poznata letovališta opštine Volvi, Stavros, Asprovalta i Vrasna, za razliku od prošle godine, prošla su samo sa manjom kišom i padom temperature.

Screenshot: Slađana Milenković Dogiama - FB Stavros u Srcu
Screenshot: Slađana Milenković Dogiama - FB Stavros u Srcu

Julsko sunce danas je već izmamilo kupače  na poznate plaže, sa leve i desne strane gradske luke.

Nadležni iz opštine Volvi, kažu da je sutuacija u ova tri letovališta potpuno uobičajena i da nema mesta za paniku, i pritom apeluju da nema porebe za širenjem dezinformacija. 

Oni pozivaju turiste da ne otkazuju svoj palnirani put u ova prelepa grčka mesta.

Foto: Vasilis Dimitriadis

Stavros, Asprovalta i Nea Vrasna nalaze se u opštini Volvi (Δήμος Βόλβης) u oblasti Soluna. Sedište opštine je u gradiću Stavros, a predeo je dobio ime po jezeru Volvi, koje se proteže gotovo duž čitave regije.

Rukovodstvo grčke opštine, na čelu sa gradonačelnikom Diamantisom Liamasom (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ), uspelo je da nakon prošlogodišnjih poplava, potpuno obnovi ifrastrukturu. posebno probleme sa bujičnim vodama i kanalima za odvod, tako da je gradić Stavros, vrlo brzo zaživeo punim sjajem.

Pored kupanja i sunčanja dobar provod

"Ove sezone, koja je na radost svih, počela više nego dobro, u ponudi su novi moderni turistički objekti, koji su izgrađeni po najsavremenijim svetskim standardima. Takođe, nudimo nove sportske sadržaje i naravno naše kristalno čisto more i plaže, kao i bogat kulturni program tokom celog leta leta", dodaje gradonačelnik Liamas.

Komentara: 0


#   nevreme   vremenska prognoza   Diamantis Liamas   Volvi (Grčka)   Stavros (Grčka)
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima