Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tender velike vrednosti za medicinsku opremu KC Niš

rssBookmark and Share

Niš 12.01.2017. Južna Srbija Info

Ministarstvo zdravlja je raspisalo tender za nabavku opreme za Klinički centar u Nišu, vredan 17 miliona evra.

Foto: RBD Projekt Engineering
Foto: RBD Projekt Engineering

Tekst konkursa prenosimo u celosti...

Ministarstvo zdravlja sprovodi otvoreni postupak javne nabavke čiji je predmet nabavka dobara – OPREMA ZA POTREBE KLINIČKOG CENTRA NIŠ U OKVIRU PROJEKTA „REKONSTRUKCIJA ČETIRI KLINIČKA CENTRA U SRBIJI“, redni broj nabavke JN 08/2016.

Tehničku specifikaciju opreme je pripremio stručni tim sastavljen od specijalista različite struke Kliničkog centra Niš i drugih stručnih komisija,  a shodno potrebama Kliničkog centra Niš.

Konkursna dokumentacija je sačinjena u skladu sa načelom ekonomičnosti postupka a na osnovu iskazanih potreba ustanove za koju se nabavka sprovodi.

Ministarstvo zdravlja nije uticalo na pripremu i definisanje konkursne dokumentacije.

Jedina namera Ministarstva zdravlja bila je da se ne ponove neki slučajevi, iz ne tako davne proslosti, kada su zbog nerazumnih odugovlačenja prilikom nabavke medicinske opreme, a koje su trajale i po nekoliko godina, ispaštali isključivo naši građani. I upravo u nameri da se učini sve kako ne bi ponovo došli u situaciju od pre neku godinu, kada su pojedinačni i lični interesi bili ispred opštih interesa naših gradjana, Ministarstvo zdravlja poziva stručnu javnost i predstavnike medija da uzmu učešće u tenderskoj komisiji za nabavku opreme za novi KC Niš i isprate da li je sve urađeno u skladu sa zakonima, da li je postignuta najpovoljnija cena i da li je za tu cenu dobijena najkvalitetnija oprema, koja ispunjava savremene svetske standarde.

Prilikom raspisivanja tendera za nabavku opreme za KC Niš, naručilac se rukovodio principom ekonomije obima, očekivanja jeftinije ponude, a posebno mogućnosti istovremenog i pravovremenog izvršenja celokupnog predmeta javne nabavke, po načelu 'ključ u ruke', obzirom da naručilac nabavlja medicinsku opremu za kompletno novu zgradu Kliničkog centra za koju ima potrebu da profunkcioniše u najkraćem mogućem roku u punom obimu i u skladu sa pravilima medicinske struke, kao jedina takva ustanova najvišeg tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite u ovom delu Srbije, ka kojoj gravitira više od dva miliona građana. Ovako sačinjenom konkursnom dokumentacijom naručilac dobija Klinički centar  koji će biti u potpunosti funkcionalan u najkraćem roku, a takođe dobija se jedinstveni garantni rok na opremu koji će ekonomski umnogome olakšati rad Kliničkog centra.

Naručilac je ispitao tržište pre sastavljanja konkursne dokumentacije i ustanovio da postoji dosta potencijalnih ponuđača koji mogu izvršiti ugovorne obaveze tražene u ovoj nabavci. Konkursna dokumentacija sačinjena je isključivo na osnovu potreba KC Niš. Naručilac je sledeći načela efikasnosti i ekonomičnosti sačinio konkursnu dokumentaciju koja nije oblikovana po partijama a u skladu sa članom 9,10,11 i 12 Zakona o javnim nabavkama za šta je dobio saglasnost Uprave za javne nabavke. Rešenjem Uprave za javne nabavke br.118-01- 80/16 od 18.12.2016.godine, imenovan je građanski nadzornik čija je obaveza da nadgleda postupak javne nabavke i vrši uvid u celokupni postupak. U skladu sa navedenim, građanski nadzornik nije imao primedbi.

Uslove i konkursnu dokumentaciju možete pogledati ovde: 

http://www.zdravlje.gov.rs/showelement.php?id=11590

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   tender   Klinički centar   Ministarstvo zdravlja   javne nabavke   oprema   medicinska oprema   Stručni tim
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima