Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog turističke sezone, veći broj radnika na naplatnim rampama

rssBookmark and Share

Preševo 09.07.2017. Južna Srbija Info

Iz JP „Putevi Srbije” kažu da Sektor za naplatu putarine spremno dočekuje početak godišnjih odmora i da će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama, kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji

Naplatna stanica Preševo
Naplatna stanica Preševo

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze, povećan je broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe kako bi se eventualni iznenadni kvarovi otklonili u što kraćem roku.

JP „Putevi Srbije“ je korisnicima auto-puteva omogućilo da se putem kratkih poruka na portalima informišu o prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, vremenskim prilikama i drugim bitnim podacima potrebnim za lakše i bezbednije putovanje auto-putevima pod naplatom u Republici Srbiji.

Na uočljivim mestima, u zoni naplatnih stanica, postavljena su obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine koja su, osim na srpskom, napisana i na engleskom, nemačkom i turskom jeziku. Inkasantima je obezbeđeno dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura.

JP „Putevi Srbije“ preporučuje upotrebu TAG uređaja za elektronsku naplatu putarine koji osim što značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se prilikom dopune TAG uređaja odobravaju različiti popusti.

Pored prodajnog mesta JP „Putevi Srbije“ u Beogradu, ul. Ustanička br.64/5 sprat, prodaja i dopuna TAG uređaja se vrši i na 86 prodajnih mesta koja se nalaze duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima, preko distributera kao što su mreže benzinskih stanica „NIS Gasprom“, „OMV“, „Euro Petrol“, „Petrol“ d.o.o, „MOL Srbija“ i poslovnice AMSS, „Tehnokopa“ i Saveza vozača Srbije.

JP ,,Putevi Srbije" je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći. 
Na svim naplatnim stanicama u Republici Srbiji je obezbeđena pijaća voda.

Posebno je obraćena pažnja na naplatne stanice u blizini graničnih prelaza kao što je "Preševo" i na čvorištu kod Niša "Nais".:

Komentara: 0


#   Putevi Srbije   Preševo   saobraćaj   naplatna rampa
@


 


[ Dodaj komentar ]