Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Četiri odličja na Otvorenom prvenstvu Karlovca

rssBookmark and Share

01.06.2014. KBS Naisus

Na Otvorenom prvenstvu Karlovca tročlana ekipa KBS Naisus-a osvojila je četiri odličja - jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Četiri odličja na Otvorenom prvenstvu Karlovca

U gradu na četiri reka 24.maja tekuće godine održano je međunarodno takmičenje - Otvoreno prvenstvo Karlovca, koje je pod patronatom ambasade Koreje u Hrvatkoj obeleženo i kao 1. KUP ambasadora Koreje. Pored čelnika grada i ambasadora Koreje, koji su zvanično otvorili takmičenje i poželeli uspeh svim prisutnima, isto je okupilo blizu 850 tekvondista iz čak 17 zemalja i 95 klubova. Osim Hrvatske kao domaćina, takmičari su bili predstavnici i: Albanija, Alžir, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Irak, Italija, Južna Koreja, Luksemburg, Crna Gora, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Republika Srpska i naravno Srbija.

- Ovo mi je prvo međunarodno takmičenje pa sam zadovoljan sa jedne strane svojim nastupom a sa druge uspehom. Iako sam sa 6:5 pobedio Sandi Puljaka (TK "Ožalj" - Hrvatska), mišljenja sam da je sudijama promaklo nekoliko tehnika u predelu glave, kojima bih pobedio Ioan Fodor (TK "I.T.T." - Rumunija), a koji je osvojio zlatnu medalju. - rekao je Nemanja Mitrović, osvajač bronzane medalje.

Nakon osvajanja Prvenstva Srbije za pionire i juniore, Aleksandra Aćimović je osvojila ovog puta čak dve srebrne medalje i to u konkurenciji juniorki (do 59kg) i seniorki (do 57kg). Iskustvo koje je mlađana Aleksandra stekla na ovom takmičenju, biće joj preko potrebno na narednim takmičenjima koja je očekuju. U tehničkoj disciplini Klub je predstavljao Uroš Mitrović, nastupivši u konkurenciji kadeta kako u standardnim tako i formama slobodnog stila. U standardnim formama usled veoma jake konkurencije, Uroš nije uspeo da se okiti medaljom te je zauzeo neslavno 5.mesto. Daleko bolji rezultat je postigao u konkurenciji formi slobodnog stila te se popeo na najviši stepenik pijedestala, osvojivši zlatno odličje.

- Iako je Urošu izmakla druga medalja te da su i Nemanja i Aleksandra mogli i bolji rezultat da naprave, zadovoljan sam postignutim. Četiri odličja na ovako kvalitetnom takmičenju, koje se više od 45 godina organizuje te je sama ambasada Koreje pokrovitelj, nimalo nije za potcenjivati. Takođe, moram napomenuti da je Miroslav Brežan (8.DAN), kao glavni začetnik ove manifestacije, iskoristio svoj ugled te pozvao sve učesnike i gledaoce da na samom takmičenju donesu kakvu pomoć. Ista će biti razdeljena onima koje je zadesila katastrofalna poplava, bez obzira da li se radi o Srbiji, Hrvatskoj ili Republici Srpskoj. Uspeh KBS Naisus-a u Karlovcu posvećujemo onima koji su na svojoj koži osetili poplavnu katastrofu i još jednom najavim humanitarnu akciju - POMOZI I TI. - završio je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

 


#   Naisus KBS   tekvondo   Crna Gora   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Južna Koreja   Bosna i Hercegovina   Republika Srpska   Nemanja Mitrović   Otvoreno prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima