Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Četiri zlata za KBS Naisus

rssBookmark and Share

Niš 25.11.2013.

Nakon Otvorenog prvenstva Vojvodine (17.novembra) i osvajanja četiri medalja - dve zlatne i po jedna srebrna i bronzana, KBS Naisus je na Otvoreno tehničko prvenstvo Srbije osvojio četiri zlatna odličja.

Četiri zlata za KBS Naisus

U Hali sportova na Novom Beogradu 24.novembra održano je Otvoreno tehničko prvenstvo Srbije. Takmičenje se nalazi u sistemu bodovanja Evropske tekvondo unije i predstavlja turnir A klase. Ovogodišnje takmičenje okupilo je bezmalo 300 takmičara iz 15 zemalja: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Kenija, Švajcarska, Švedska, Turska, Ukrajina i naravno Srbija. Na ovom prestižnom takmičenju KBS Naisus predstavljali su:

Uroš Mitrović - zlatna medalja,

Boris Janković - zlatna medalja,

Dušan Ivković - zlatna medalja,

Stevan Ivković - zlatna medalja.

Zlatni momci KBS Naisus-a sa reprezentativcem i međunarodnim sudijom iz V.Britanije - Ali Pourtaheri

- Otvoreno prvenstvo Srbije u formama održano je nakon Svetskog prvenstva, sa koga smo se vratili sa do sada najvećim uspehom - ulaskom u finale i osvojenim 7.mestom. To je razlog nedolaska mnogih ekipa ali i pored toga takmičari nekih od zemalja su reprezentativci istih. Takođe su bili prijavljeni i neki od nacionalnih timova, poput Velike Britanije, Mađarske, Izraela, Bugarske, Švajcarske, Švedske i Ukrajine. U tako ozbiljnoj konkurenciji, KBS Naisus je sa četiri takmičara osvojio četiri zlatnih medalja. - rekao je prvi čovek KBS Naisus-a - Nebojša Anđelković.

Ovom prilikom Nacionalni tim Srbije nije bio prijavljen, već su takmičari takmičili za svoje klubove, ali su bili pod budnim okom Stručnog tima Tehničke reprezentacije Srbije, a naročito oni koji pretenduju na mesto u A timu selekcije. Upravo iz tog razloga, Nebojša Anđelković bio je jedan od predstavnika sudija, koji su delili pravdu na ovom međunarodnom takmičenju.

- Veliki broj takmičenja na kojima smo učestvovali u zemlji i inostranstvu te predstavljali Grad Niš na najbolji mogući način - osvajanjem medalja, ostavlja žal za mogućim postignućima. Taj žal se ogleda u tome što smo mogli još u boljem svetlu da se dokažemo i osvojimo još i više odličja, da je ispunjeno obećanje od strane Gradonačelnika Grada Niša kao podpisnik Rešenja Gradonačelnika Grada Niša broj 745 a u okviru sufinansiranja "Godišnjih programa sportskih organizacija kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u gradu Nišu" za 2013.god. - završio je Nebojša Anđelković, glavni trener KBS Naisus-a.

 


#   Niš   Velika Britanija   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   zlatna medalja   Prvenstvo Srbije   Otvoreno prvenstvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima