Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicima lokalne samouprave

rssBookmark and Share

Niš 16.12.2016.

U velikoj sali Skupštine grada Niša održana je javna rasprava na temu finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicima lokalne samouprave kojoj su prisustvovali ministar sporta Vanja Udovičić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicima lokalne samouprave

„Srpski vrhunski sportisti su svoje sportske karijere započeli u malim klubovima, školskim salama ili otvorenim terenima u jedinicama lokalnih samouprava.
Danas se upravo ti sportski klubovi susreću sa problemom koji se ogleda u nedostatku finansijskih sredstava zanesmetan rad i razvoj, s jedne strane i nedostatkom, odnosno neadekvatnom sportskom infrastrukturom, s druge strane.
Organizacije u oblasti sporta na loklanom nivou  imaju ograničene resurse, a često imaju i veoma usku bazu za prihodovanje, tako da je njihovo održivo finansiranje funkcionalni prioritet“ rekao je gradonačelnik u uvodnom delu rasprave i dodao da je“Grad Niš imajući u vidu novi zakon o sportu  i pravilnik o finansiranju klubova doneo  odluku da se finansiranje klubova vrši putem projekata.
To praktično znači da je kod nas zaživelo projektno finansiranje sporta,koje se obavlja preko sportske komisije formirane od strane Grada,koju čine renomirani sportisti grada,laureati nagrada za sport,profesori,selektori pojedinih reprezentacija ili jednom rečju predstavnici svih relevantnih sportskih činilaca u gradu,koji samim tim imaju i visok nivo stučnosti i objektivnosti kod ocenjivanja podnetih projekata“,zaključio je gradonačelnik  Darko Bulatović.


#   Niš   Vanja Udovičić   sport   Darko Bulatović   projektno finansiranje   sportski klubovi
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima