Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Imperatori - Pojačanja i najava sezone

rssBookmark and Share

26.03.2015.

Iako po novim pravilima u Superligi od ove godine na jednoj utakmici tim može da nastupi sa najviše dva stranca, umesto dosadašnja tri, niški Imperatori odlučili su da dovedu trojicu Amerikanaca.

Imperatori - Pojačanja i najava sezone

Saradnja je nastavljena sa Džoelom Lejom i Ričardom Samjuelom, koji su prošle sezone predvodili tim do najvećeg uspeha u istoriji – plasmana u plej-of, dok će prazninu nastalu povratkom kvoterbeka Stefana Stefanovića u Divlje veprove, popuniti Kejleb Prajs.

Lej će igrati na pozicijama lajnbekera i trkača, ali će obavljati i funkciju ofanzivnog koordinatora, dok će sjajni Samjuel, pokrivati pozicije hvatača i defanzivnog beka.

Kejleb Prajs je klasičan "dual threat" kvoterbek, ali ima iskustva na poziciji defanzivnog beka, čime značajno povećava svoju upotrebljivost u timu. Posle srednje škole, gde je već na drugoj godini postao startni kvoterbek prvog tima, otišao je na Prarie View A&M Univerzitet, čiji se tim takmiči u prvoj diviziji. Kroz školovanje je igrao na pozicijama kvoterbeka, hvatača, i defanzivnog beka, što je kasnije nastavio i u poluprofesionalnim ligama u SAD (Acres Homes Komodos i Houston Titans). On dolazi na preporuku Ričarda Samjuela, sa kojim je bio veliki rival, pošto je igrao kvoterbeka za susednu srednju školu u Hjustonu, zbog čega su kasnije postali najbolji prijatelji. Upravo njihova povezanost i međusobno poznavanje je ono što Nišlije vide kao prednost na terenu.

Po svemu sudeći Imperatori će imati slatke muke da od trojice kvalitetnih igrača odaberu dvojicu za svaki meč.

Imperatori u nedelju, 29. marta igraju utamicu prvog kola SAAF Prve lige Srbije (od ove sezone se Super liga Srbije zove Prva Liga Srbije - najviši od 3 ranga takmičenja u Srbiji). Protivnik će biti ekipa "Panthers" (Panteri) iz Pančeva.

Imperatori će ove sezone igrati u znatno podmlađenom sastavu, a došlo je i do promene na klupi, gde je Nikolu Jovanovića "Spensera", koji je bio glavni trener prošle sezone, nasledio njegov dosadašnji pomoćnik Jovica Jović:

"Predstojeća utakmica sa Panterima nesumnjivo će biti uzbudljiva svim ljubiteljima fudbala, ali će za trenere i igrače predstavljati pravi test jer su u utakmicama između naša dva tima uvek odlučivale nijanse a o ishodu meča se odlučivalo u poslednjim sekundama (pobede Imperatora 40-37 pre 2 sezone i  38-35 prošle sezone). 
Panteri ove godine imaju dva izuzetna Amerikanca, a po prvi put imaju i američkog trenera čiji mi je sistem igre još uvek nepoznat, pa ne bih prejudicirao da li će biti dobar ili loš po nas. S druge strane mi ulazimo u meč sa dosta samopuzdanja i kao neporaženi u prethodnim duelima sa ekipom Pantera." zaključio je Jovica Jović, glavni trener Imperatora.

Utakmica će biti odigrana u nedelju u 15 časova, na terenu sa veštačkom travom u Sportskom centru "Čair".


#   Jovica Jović   Imperatori klub   američki fudbal   Prva liga   srednje škole
@nisimperatori @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima