Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Milovan Bratić član IO Olimpijskog komiteta Srbije

rssBookmark and Share

Niš 16.12.2020. Južna Srbija Info

Na Izbornoj skupštini Olimpijskog komiteta Srbije održanoj 16. decembra 2020. godine, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i predsednik UO Džudo saveza Srbije prof. dr Milovan Bratić, izabran je za člana Izvršnog odbora OKS-a.

Foto: Džudo SS
Foto: Džudo SS

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije broji deset ukupno članova, koji su izabrani tajnim glasanjem skupštinkih delegata, od dvanaest kandidata. Mandat traje četiri godine.

"Veoma sam počastvovan i lično srećan zbog prijema u članstvo IO Olimpijskog komiteta Srbije.

Ovo je izuzetna prilika, da zajedno sa kolegama - članovima IO sarađujem i bavim se svim onim važnim pitanjima kada se radi o vrhunsom olimpijskom sportu u Srbiji, kao i o našim sportistima koji se bore braneći boje naše zemlje na svim kontinentalnim, i kao kruna učestvuju na Olimpijskim igrama.

Takođe, posebnu zahvalnost izražavam predsedniku Džudo saveza Srbije, Njegovoj ekselenciji ambasadoru Republike Srbije u Mađarskoj Ivanu Todorovu, na ogromnoj podršci koju nesebično pruža džudo i domaćem sportu uopšte, kao i mladim talentima pred kojima je uspešna karijera.

Vodeći se dosadašnjim iskustvom, kao čovek i pedagog uložiću svoj maksimum da opravdam poverenje koje sam dobio", izjavio je Bratić povodom izbora u članstvo IO našeg Olimpijskog komiteta.

Na danšnjoj Skupštini, potvrđen je reizbor, predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije, Božidaru Maljkoviću.


#   Niš   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Milovan Bratić   Džudo kluba Kinezis   Džudo savez Srbije   Olimpijski komitet Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima