Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na šestoj Grdeličkoj regati 300 učesnika

Bookmark and Share

24.08.2011. Autor: Danilo Kocić, Izvor: gradleskovac.net

U Grdelici je minule subote, pod pokroviteljstvom Grada Leskovca, u organizaciji Doma kulture i Kancelarije za mlade, održana šesta Grdelička regata. Start regate, kao i ranijih godina, bio je kod Predejana, a završetak u Grdelici.

Na šestoj Grdeličkoj regati 300 učesnika

LESKOVAC –  Prema pravilima, učesnici su mogli da koriste različita plovila, ali isključivo na ručni pogon i zato su mogli da se vide prelepi splavovi, čamci, ali je bilo i kajaka i traktorskih guma!

Grdelička regata, koja se odvijala na pre nekoliko dana uređenoj reci Južnoj Moravi, deo je ponude Turističke organizacija Grada Leskovca, završana je po tradiciji zajedničkim ručkom i uz obavezni – vojnički pasulj!

Neki učesnici ovogodišnje regate učestvuju od samog početka, pre šest godina, ali je bilo i novajlija, koji su bili oduševljeni atmosferom i odličnim prijemom u Grdelici.

-Ove godine bilo je više od 300 učesnika, najviše iz Grdelice, Leskovca, Vlasotinca, ali i iz Niša, Pančeva, Beograda i drugih mesta – kaže Srđan Jović, direktor Doma kulture iz Grdelice.


#   Srđan Jović   Grdelička regata
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima