Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon 18 godina pauze održan Leskovački polumaraton

rssBookmark and Share

Leskovac 28.10.2019. Južna Srbija Info

U subotu je u Leskovcu nakon 18 godina održan 20. Leskovački polumaraton koji je okupio veliki broj učesnika iz zemlje i regiona. Ovaj maraton obuhvatio je tri trke – na 21 km, 10,5 km i trku zadovoljstva dugu 4 km.

Nakon 18 godina pauze održan Leskovački polumaraton

Lesovački polumaraton otvorio je Stefan Kitanović, član Gradskog veća rekavši:

„Leskovački polumaraton je još jedan u nizu događaja kojim želimo da ukažemo na važnost bavljenja sportom. Mi želimo da ova manifestacija postane tradicionalne, da se oživi trkačka tradicija, jer će ove trke poslati najbolju sliku Leskovca u svet. Ta slika je sve lepša jer je Leskovac svakim danom sve atraktivniji i razvijeniji.“

„Želim svima da bude dobri, zdravi, da istrčite svoje apsolutne rezultate i najbolje rezultate. Staza je brza, nadam se da će sve biti kako treba. U ime organizacionog odbora želim da se zahvalim gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću, ali i građnaima Leskovca na razumevanju i na svemu,“ – kazao je Ivan Cvetanović, jedan od organizatora uručivši tom prilikom prvi takmičarski broj, broj 1 gradonačelniku Leskovca.

Zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelovi, član Gradskog veća Brankica Stamenković i potpredsednika Saveza za borbu protiv narkomanije i verskih sekti Valentina Aksentijević Mitrović su pobednicima uručile pehare i vredne nagrade, kao i su vaučere za kupovinu sportske opreme. U apsolutno muškoj kateroriji u trci na 10,5 kilometara prvu nagradu u iznosu od 10.000 dinara osvojio je Branislav Živić iz Beograda, drugu nagradu i 6.000 dinara je osvojio Dejan Ranđelović iz Leskovca, a treću i 3.000 dinara Vladinir Savanović iz Leskovca. Što se apsolutno ženske kategorije tiče, pobednice koje su ovim redom osvojile prva tri mesta i iste sume kao i za mušku kategoriju su: Sandra Uzelac iz Beograda, Marija Papović iz Leskovca i Maja Milutinović iz Niša.

Što se tiče trke na 21 km u kojoj su pobednici za prvo mesto dobili vaučere za kupovinu sportske opreme u iznosu od 20.000 dinara, drugo 14.000 dinara, a za treće 7.000 dinara, u ženskoj kategoriji prvoplasirana je Vesna Kiradijeva iz Skoplja, drugoplasirana Danijela Cvetković iz Beograda, a trećeplasirana Aleksandra Vugdelija iz Niša. Kada govorimo o apsolutno muškoj kategoriji pobednici su Kristijan Stošić iz Beograda – prvo mesto, Zoran Radičanin iz Beograda- drugo mesto i Nikola Kapetanović iz Loznice – treće mesto.

Komentara: 0


#   Leskovac   atletika   maraton   polumaraton
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima