Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nišlijama 12 medalja na državnom prvenstvu u Tekvondou

rssBookmark and Share

14.05.2012. KBS Naisus

Ovogodišnje državno prvenstvo u formama ekipi Naisus-a donelo je čak 12 medalja - 2 zlatna, 6 srebrnih i 4 bronzanih odličja, što do sada predstavlja najveći uspeh.

Nišlijama 12 medalja na državnom prvenstvu u Tekvondou

U Hali sportova na Novom Beogradu održano je Tehničko prvenstvo Srbije u svim kategorijama, a koje je okupilo nešto više od 200 takmičara iz cele zemlje. Između ostalog, ovo prvenstvo je značajno zbog promene pravila, koje je sama Svetska tekvondo federacija propisala. Naime, ocenjivanje se sada više bazira na prezentaciji što vuče 60% u odnosu na samu tehniku koja predstavlja ostalih 40% odukupne ocene. Takođe je promenjeno da se za veliku grešku oduzima 0,3 poena, a ne kao ranije 0,5.

Iako još uvek programski sistem nije podešen po novim pravilima, suđenje je pratilo nove standarde koji su se počeli primenjivati od početka godine.

Ekipu KBS "Naisus"-a činili su: Uroš Mitrović, Aleksandra Aćimović, Boris Janković, Vukašin Zdravković, Aleksandar Kaličanin, Aleksandar Kostić, predvođeni Nebojšom Anđelkovićem.

Do sada je zabeležen najveći uspeh sa osvojenih čak 12 medalja - 2 zlatna, 6 srebrnih i 4 bronzanih odličja. U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje osvojili su Uroš Mitrović i Aleksandar Kaličanin, srebrnu medalju osvojio je Vukašin Zdravković, dok su bronzani bili Aleksandra Aćimović, Boris Janković, Aleksandar Kostić i Nebojša Anđelković. Sinhroni par - Aleksandra Aćimović i Vukašin Zdravković, kao i muški tim - Vukašin Zdravković, Aleksandar Kaličanin i Aleksandar Kostić osvojili su po srebrnu medalju.

- Zadovoljan sam učinkom svojih pulena, jer je ovo do sada najveći uspeh na državnom prvenstvu. Postoji još puno mesta za napredak te da se narednog puta vratimo sa još i većim uspehom. Takođe želim pomenuti seminar Grand mastera Lee Kyu Hyung-a 9. DAN, koji mi je pomogao da neke finese pretočim u trenažnu praksu te na taj način približim svojim vežbačima način pripreme vrhunskih majstora i šampiona. - rekao je prvi čovek KBS "Naisus"-a - Nebojša Anđelković.

Narednog vikenda nas očekuje 13.Trofej Beograda, koji predstavlja jedno od najvećih takmičenja u zemlji ali i regionu. Svoj dolazak, pored klubova iz Srbije, najavile su sve zemlje bivše SFRJ, te Grčke, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Mađarske, Slovačke, Češke, Italije, Iraka a po prvi put i takmičari iz Turske. Što se tiče učešća KBS "Naisus"-a, klub će predstavljati njegovi najmlađi članovi te će se neki i po prvi put naći na tatamiju.



#   zlatne medalje   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Prvenstvo Srbije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima