Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Piroćanci dobili Leskovčane u neizvesnoj završnici

rssBookmark and Share

Leskovac 13.03.2018. TimeOut

„Pirot“ je u 21. kolu pobedio leskovačko „Zdravlje“ rezultatom 86:84 zadržavši se na četvrtom mestu Druge lige Srbije.

Piroćanci dobili Leskovčane u neizvesnoj završnici

„Pirot“ je u neizvesnoj završnici na domaćem terenu pobedio „Zdravlje“ ostvarivši 13. pobedu u prvenstvu, treću vezanu, kojom se revanširao leskovčanima za poraz u prvom delu sezone.

Ekipa trenera Marka Spasića je u prvom poluvremenu prikazala bledu, mlaku igru, pri čemu gotovo ništa nije funkcionisalo dobro, nasuprot efikasnoj igri leskovačke ekipe, koja je u svim elementima bila bolja, pogotovo kada je šut za tri poena u pitanju.

Treća četvrtina nije donela bitnu rezultatsku promenu osim povremenih individualnih momenata kojima su igrači „Pirota“ pokazivali da mogu da zaigraju mnogo bolje. Šut za tri poena je proradio ali je prednost i dalje bila na strani razigranih leskovčana.

Poslednja četvrtina je u potpunosti pripala domaćoj ekipi, koja u odbrani zaigrala zonsku odbranu i za dva ipo minuta preokrenula rezultat, uglavnom najviše zahvaljujući trojkama Miodraga Stojanovića Skansija. Za samo četiri minuta pirotska ekipa je serijom od 17:3 preokrenula rezultat tako da je do samog kraja pirotska publika odgledala jednu rezultatsku klackalicu.

U poslednji minut je domaća ekipa ušla sa prednošću od tri poena, koju je 25 sekundi pre kraja anulirao dugom trojkom Vladislav Stanisavljević. Ipak, kako to obično biva, MVP utakmice Gordan Radulović je svoju izvanrednu partiju krunisao pobedničkim košem tri sekunde pre kraja.

Večerašnja pobeda „Pirota“ je zaslužena, bez obzira što je mogla da pripadne i gostima što bi takođe bilo zasluženo. Nakon ove utakmice je pirotska hala „Kej“ ostala i dalje nepobediva za leskovačku ekipu. Sama utakmica je bila upravo onakva kakvom su je akteri najavljivali: neizvesnom, dobrom, žestokom, pravom takmičarskom m i poslasticom za sve ljubitelje košarke.

Sa sinoćne utakmice pamtiće se verovatno samo poslednja četvrtina, igra i pobednički koš junaka utakmice Gordana Radulovića, tri neverovatne trojke još jednog junaka sinoćne pobede Miodraga Stojanovića Skansija, kao i izvanredne minijature u vrlo važnim momentima Pendića, Đonlića i Ljubenkovića.

U ekipi gostiju najbolji su bili Stanisavljević, Grujić i Tešanović.

Marko Spasić, trener ekipe Pirot:
- U prvom poluvremenu smo igrali katastrofalno, pa čak i u trećoj četvrtini. Nismo imali energije i slabo smo trčali. Menjali smo odbranu i tek zonskom u poslednjoj četvrtini, prvi put primenjenoj ove sezone, preokrenuli rezultat. Na kraju smo utakmicu dobili, Bog nam je malo vratio nakon nekoliko izgubljenih u samoj završnici. Mislim da je pobeda zaslužena jer smo se na kraju žestoko izborili za nju. Zahvaljujem se publici na izvanrenoj podršci i čestitam gostima na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće u nastavku.

Igrač „Pirota“ Gordan Radulović:
- Počeli smo utakmicu sa slabom energijom, posle smo se digli u drugom poluvremenu, pogotovo u poslednjoj četvrtini kada smo malo stegli odbranu i krenuli sa zonom za koju oni nisu našli pravo rešenje. Iz toga je krenuo i dobar napad i došla zaslužena pobeda.

Igrač „Pirota“ Nikola Đonlić:
- Hvala Bogu da smo se konsolidovali u drugom poluvremenu da bismo u poslednjoj četvrtini uhvatili ritam, zonskom odbranom iznenadili protivnika i podigli publiku na noge. Dobro smo pogađali tada i trojke, Stojanović, ja, Radulović sa koševima iz rolinga pa onaj sa zadrškom za pobedu, svaka mu čast!. Čestitam igračima što se nismo predali kao i publici na podršci. Igrač „Pirota“ Ivan Pendić: Utakmica je bila zahtevna jer je njihov centar Grujić dominantan. Nismo uspeli da ga zaustavimo u prvom poluvremenu, dok je u drugom nakon bolje odbrane sve krenulo nabolje.

Dragan Arsić, trener ekipe Zdravlje:
- Bili smo dobri u većem delu utakmice ali je ona gotova tek kad istekne i zadnji minut. Atmosfera među igračima nije na potrebnom nivou, očekovanja su bila veća a sada se borimo za opstanak tako da je i sujeta između igrača uticala na igru na mnogim utakmicama što ne bi smelo da se dešava.

TimeOut


#   Leskovac   Pirot   košarka   Zdravlje KK   Pirot KK   Time Out portal
@ZdravljeKK @timeoutrs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima