Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički do boda minut pre kraja

rssBookmark and Share

Beograd 13.09.2015. RTS, Belami

U utakmici devetog kola fudbalske Superlige Srbije Radnički i Mladost iz Lučana su na Čairu odigrali 1:1 (0:0).

Radnički do boda minut pre kraja

Mladost je ispustila pobedu u Nišu, jer je vodila do pred samu završnicu, a domaćin je sačuvao bod postigavši gol minut pre kraja.

Utakmica u Nišu, inače, počela je sa zakašnjenjem pošto na stadionu Čair nije bilo obavezne medicinske ekipe.

Niški tim je bio dominantniji u prvom delu, a najbolju šansu imao je već u uvodnim sekundama meča, kada je udarac Zemljanuhia krajnjim naporom zaustavio golman Krznarić.

Gosti su prvu akciju napravili u 26. minutu i odmah stvorili stopostotnu šansu, a situaciju jedan na jedan sa golmanom Jovanovićem nije iskoristio Bajić.

Drugo poluvreme počelo je u sličnom ritmu, Radnički je napadao, ali je u 60. minutu usledio šok za domaće navijače. Centaršut Živadinovića iskoristio je Saša Jovanović i pored konfuzne odbrane Nišlija postigao pogodak.

Od tog momenta usledili su uraganski napadi domaćeg sastava, a izjednačenje je stiglo tek u 90. minutu, kada se Nemanja Lakić-Pešić najbolje snašao u šesnaestercu Mladosti i postavio konačan rezutat.

Svoje viđenje, nakon utakmice, trener Rastavac je ovako opisao:

Bila je teška utakmica, kao što smo očekivali. Mladost ima svoj kvalitet iz kontra napada. Toga smo se pribojavali i o tome vodili računa. Akcije su nam bile na boljem nivou, bilo je napretka. Međutim, nedostaje nam agresivnosti u završnici. S obzirom na negativan rezultat nagrada za nas je to što smo uspeli da izjednačimo. Prvenstvo je dugačko, mi nismo ni puno bolji nakon ove utakmice, postoji još mnogo utakmica u kojima moramo da ostvarimo svoj cilj. Imamo sledeće nedelje gostovanje Partizanu, poručuje Rastavac.

 

Rezultati 9. kola:

Voždovac - Javor 0:2 (Eliomar 50, Dražić 72)

Radnički - Mladost 1:1 (Lakić-Pešić 89 - Jovanović 61)

Vojvodina - Metalac 3:2 (Ožegović 15, Ivanić 23, Vukčević 44 - Merdović 47, Sedlar 78)

Borac - Novi Pazar 3:0 (Miletić 24, Vujaklija 53, Jevtović 55)

OFK Beograd - Jagodina 0:2 (Popović 34, Kjereme 58)

Rad - Spartak 3:3 (Arsenijević 10, 57. penal, Nenadović 88 - Makarić 24, Kovačević 40, Milić 50)

Odigrano juče: Crvena zvezda - Partizan 3:1.

Odigrano u petak: Čukarički - Radnik Surdulica 2:0.

Tabela: Crvena zvezda 23 boda, Javor 19, Vojvodina 16 (-1), Partizan 15 (-1), Čukarički, Borac i Radnički po 14, Novi Pazar 12, Spartak 10, Rad (-1), Voždovac, Mladost i Metalac po 9, OFK Beograd, Jagodina (-1) i Radnik po 6.

U utakmicama 10. kola sledećeg vikenda sastaju se Metalac - Radnik Surdulica, Javor - Čukarički, Mladost - Voždovac, Partizan - Radnički Niš, Jagodina - Crvena zvezda, Novi Pazar - OFK Beograd, Spartak - Borac i Vojvodina - Rad.


#   Beograd   Surdulica   fudbal   Radnički FK   Novi Pazar   Saša Jovanović   Milan Rastavac   OFK Beograd   Nemanja Lakić-Pešić   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima