Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički savladao Rad, treća pobeda u nizu

rssBookmark and Share

Niš 24.10.2015.

Posle "sušnog" perioda, niški fudbaleri su uspeli da naprave i pobednički niz - tri vezane pobede, bez primljenog gola. Ovog puta savladana je ekipa Rada iz Beograda.
Radnički Niš - Rad 1:0 (0:0)

Radnički savladao Rad, treća pobeda u nizu

Zaslužena pobeda domaćih fudbalera, istina minimalnim rezultatom, ali da je još koja lopta završila iza leđa golmana Rada, nebi bilo nezasluženo. U fer i korektnoj utakmici sva tri boda ostaju domaćinu, tvrde domaćini na svom sajtu.

Krenuo je domaći tim ofanzivno od prvog minuta i stavio do znanja gostima sa Banjice da će i bod osvojen na Čairu biti teško ostvariv cilj za njih.

U više navrata je Ašćerić mogao da dovede u vođstvo domaći tim. U prvom minutu, odmah nakon što su domaći krenuli sa centra, lopta je došla do Ašćerića, koji je sa desne strane iskosa šutirao silovito, ali je prečka spasila gol Budakovića. Šutirao je Ašćerić i u 36. minutu glavom, ali je golman gostiju uhvatio loptu, a pravo je čudo kako u 43. minutu lopta nije prešla gol liniju Rada, u opštoj gužvi koja je nastala ispred gola, Ašćerić nije uspeo da je ubaci u gol.

Imao je Radnički šanse i preko Tomića, Blažića i Zemljanuhina, ali se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu je krenuo Radnički još odlučnije i u 59. minutu, lepo dodavanje Petrovića, koji dobijenu loptu,najpre primio na grudi, a zatim precizno poslao na “penaltik” gde je sačekao Marjanović i oštrim udarcem smestio iza leđa Budakovića. Slavlje na Čairu, 1:0 za “Real sa Nišave”.

Krenuli su posle primljenog gola gosti odlučnije ka golu Jovanovića, ali njihovi napadi su bili lako rešivi za odbranu Radničkog i skoro nezaposlenog Jovanovića. Nisu uspeli gosti da stvore izgledniju priliku za poravnanje rezultata, ali su zato otvorili više prostora domaćim napadačima, koji su u nekoliko navrata ugrozili golmana Rada, a pre svih je pretio Marjanović koji se našao u nekoliko prilika.

U redovima “Građevinara” su se našla i tri igrača koji su prošle sezone nosile dres Radničkog, Kolarević, Trninić i Ljubinković i koji su aplauzom ispraćeni sa “Čaira”, uz ostale igrače Rada, a pre svega zbog korektne i fer igre i ponašanja.

Sledeću utakmicu Radnički igra u okviru Kupa Srbije i gostuje u Loznici, istoimenom Prvoligašu u sredu od 13,00 časova.

 

Radnički Niš - Rad  1:0 (0:0)

Stadion “Čair”
GLEDALACA oko 2500
SUDIJA: MAŽIĆ Milorad
ŽUTI KARTONI: Petrović (Radnički Niš), Ljujić, Veselinović (Rad)

STRELAC: Marjanović 59. minut

RADNIČKI NIŠ: Jovanović, Petrović, Lakić-Pešić, Radoš Bulatović, Darko Bulatović, Tomić, Đuričković, Blažić (Krstić od 90. min), Zemljanuhin, Ašćerić (Marjanović od 45. min), Aleksandar Jovanović (Mrkić od 84.min).

RAD: Budaković, Bašanović, Đurić, Ljubinković, Denić, Arsenijević (Lutovac od 53.min), Prljević, Kolarević (Ljujić od 71.min), Maraš (Trninić od 45. min), Nenadović, Veselinović.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Darko Bulatović   Aleksandar Jovanović   Saša Marjanović   Rad FK
@NisRadnicki @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima