Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Stojanović naciljao Evropu

rssBookmark and Share

Niš 20.01.2018. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog su pre sedam dana počeli pripreme za prolećni deo sezone u Superligi Srbije. Četvrto mesto i osvojenih 39 bodova tokom jeseni podgrejali su nadu Nišlija da će u junu gledati svoj klub u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a na ekipi je da u preostalih 15 kola na terenu opravda velika očekivanja ljubitelja fudbala u Nišu i na jugu Srbije.

Radnički: Stojanović naciljao Evropu

Fudbaler od koga se u narednom periodu očekuju velika dela je Slaviša Stojanović (28). Ovaj krilni napadač letos je stigao u Radnički kao veliko pojačanje, a posle nekoliko meseci adaptacije nada se svojim najboljim izdanjima na proleće.

Stojanović, koji se sa Jagodinom okitio peharom osvajača Kupa Srbije, a tokom karijere je nastupao i za Smederevo, Borac, Radnik i Hapoel Petah Tikvu, govorio je za zvanični sajt Radničkog o vremenu provedenom na Čairu, navijačima, saigračima i ambicijama u nastavku sezone.

-Bio je pravi potez što sam po povratku u srpski fudbal došao u Radnički. Odmah po dolasku sam se ustalio u startnoj postavi i mislim da sam opravdao poverenje navijača i stručnog štaba. Na početku sam igrao odlično, a onda me je povreda odvojila od terena. Sve u svemu, zadovoljan sam učinjenim do sada- izjavio je krilni napadač Nišlija.

Gol koji si postigao protiv Rada, retko se viđa na ovim prostorima?

-Bio je to jedan od lepših golova u mojoj karijeri. SOS kanal me je nagradio satom za najbolji gol kola. Videćemo hoće li biti i najlepši gol na kraju sezone- uz osmeh je odgovorio Slaviša.

Među navijačima vlada optimizam oko izlaska na međunarodnu scenu. Kakva je situacija među igračima?

-Mišljenje nas u svlačionici je da uz očuvanje kostura tima, kao i nekoliko pojačanja na ključnim pozicijama, Radnički korača krupnim koracima ka Evropi. Igramo dobar fudbal, nalazimo se u seriji pobeda i učinićemo sve što je u našoj moći da je nastavimo i na proleće i tako obradujemo naše navijače i ostvarimo višedecenijski san svih onih kojima je Radnički u srcu. Vidim da naše rukovodstvo radi punom parom na dovođenju kvalitetnih igrača i nemam sumnju da ćemo imati jak tim, sposoban da zacrtane ciljeve sprovede u delo- optimističan je Stojanović.

Opšte je poznata dobra atmosfera u svlačionici Radničkog?

-Tako je, atmosfera je odlična, a za nju su prevashodno zaduženi mlađi igrači predvođeni Nikolom Stankovićem. “Stanetova“ misija je da raspoloženje uvek bude na visokom nivou, pred svaki trening, ali i utakmicu- otkriva Stojanović.

Na pitanje čime bi se bavio da nije fudbaler, imao je kratak odgovor.

-Fudbal je moja prva ljubav, oduvek sam želeo da se bavim ovim sportom. Iskreno, nisam nikada razmišljao o tome, šta bi radio da nisam u fudbalu.

Stojanović je za kraj razgovora imao poruku za navijače Radničkog.

- Želim da navijače vidim u što većem broju na stadion. Nišlije treba da navijaju na svakom meču za nas, a ne protiv nas. Oni nam daju vetar u leđa kada je teško na terenu i kada nam nestane daha. Meraklije su važne svakome od nas, a to su više puta pokazali kako na domaćem, tako i na gostujućem terenu- zaključak je ubojitog napadača Radničkog.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   pripreme   Meraklije   Superliga   Slaviša Stojanović   Liga Evrope
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima