Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički ubedljiv protiv Zemuna na domaćem terenu

rssBookmark and Share

26.11.2017. FK Radnički

Fudbaleri Radničkog pobedili su Zemun sa 4:1, u utakmici 18. kola Superlige Srbije. Dobrom i efikasnom igrom Nišlije su prekinule seriju od šest mečeva bez trijumfa i najavile bolje dane u narednom periodu.

Radnički ubedljiv protiv Zemuna na domaćem terenu

Izabranici Milana Đuričića, koji je upisao prvu pobedu od dolaska u Niš, su od prvog sudijskog zvižduka izvršili pritisak na Zemunce, pa je već u drugom minutu Arsić oduzeo jednu loptu na 20 metara od gola, odložio je za Nomu, ali je Japanac loše šutirao.

Aposlutna terenska inicijativa Radničkom se isplatila u devetom minutu. Krilni napadač Slaviša Stojanović prihvatio je loptu na levoj strani terena, uputio odličan centaršut u kazneni prostor, gde je sjajno reagovao Pavkov, uhvatio volej levom nogom i sa desetak metara pogodio nebranjeni deo mreže, za 1:0.

Niški tim je i posle vodećeg pogotka nastavio da lomi rivala na sredini terena, a prednost je udvostručio u 16. minutu. Mrkić je u solo-prodoru oboren na 25 metara od gola Zemuna, sudija Đorđić je dosudio slobodan udarac, a onda je usledilo remek delo Lazara Arsića. Vezista Radničkog je levom nogom, u svom stilu, prebacio živi zid i poslao loptu pod samu prečku iza nemoćnog golmana Ostojića, za 2:0.

Činilo se da će domaći do kraja prvog poluvremena do vrha napuniti mrežu Zemuna, ali se od 30. minuta desio mali pad u igri, što su gosti odmah kaznili i u 35. minutu smanjili rezultat. Mrkić je izgubio duel na sredini terena, lopta je stigla do Beljića, koji je u punom trku ušao šesnaesterac i pored nedovoljno agresivnog Raspopovića rutinski savladao Živkovića, za 2:1.

Drugo poluvreme počelo je jalovom inicijativom Zemuna, da bi Radnički nakon deset minuta ponovo preuzeo kontrolu nad ovim susretom.

Najlepša akcija na meču viđena je u 58. minutu. Mrkić je na desnoj strani najpre prevario dvojicu čuvara, a onda uputio centaršut u peterac na Tomića, koji je perfektno skočio i glavom, sa puno osećaja, plasirao loptu u dalji ugao Ostojićevog gola, za 3:1.

Zemunci su umalo šokirali Čair u 66. minutu, kada je Beljić povukao kontru, pobegao štoperima Radničkog, šutirao sa 17 metara i poslao loptu zamalo pred gola.

Raspoloženi Marko Mrkić odgovorio mu je tri minuta kasnije. Mladi reprezentativac Srbije ponovo se poigrao sa defanzivcima Zemuna na desnom krilu, u silovitom naletu “cimnuo” loptu u levo, gađao suprotni ugao, a od radovanja ga je delilo nekoliko centimetara.

Konačan rezultat postavljen je u 76. minutu. Jedan od defanzivaca Zemuna je u padu zahvatio loptu rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Miloš Đorđić je bez razmišljanja pokazao na belu tačku.

Odgovornost da izvede penal preuzeo je Mrkić, koji je udarcem po sredini gola prevario Ostojića i svoju najbolju partiju u sezoni krunisao pogotkom.

Radnički je sada sedmi na tabeli sa 27 bodova, a narednom kolu dočekuje Mačvu. Taj meč će se odigrati u sredu od 17 časova.

RADNIČKI-ZEMUN 4:1 (2:1)
Niš, 25. novembra-stadion Čair. Gledalaca: 600. Sudija: Miloš Đorđić (Novi Beograd). Strelci: 1:0 Pavkov 9.- 2:0 Arsić 16.- 2:1 Beljić 35.- 3:1 Tomić 58.- 4:1 Mrkić 76. iz penala.

RADNIČKI: Živković, Raspopović (od 78. Petrović), Simunović (od 46. Miladinović), Stanković, Aksentijević, Tomić, Noma, Arsić, Mrkić, Slaviša Stojanović (od 86. Jovanović), Pavkov.

ZEMUN: Ostojić, Božović, Vuković, Bubanja, Kiso, Luković (od 85. Stojanović), Mladenović (od 68. Lasickaš), Pajović, Asani, Marković, Beljić (od 77. Đalović).


#   fudbal   Radnički FK   Slaviša Stojanović   Marko Mrkić   Zemun FK
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima