Južna Srbija Info

Radnički počeo da pobeđuje i na sudu

rssBookmark and Share

Niš 13.01.2017. FK Radnički

Apelacioni sud u Nišu doneo je presudu u korist FK “Radnički” iz Niša jer je odbio kao neosnovani tužbeni zahtev bivšeg predsednika tog kluba Zorana Bankovića, kojim je želeo da naplati od kluba sa Čaira skoro 10 miliona dinara (9.960.418 dinara) zajedno sa kamatama na ime navodnog zajma klubu.

Radnički počeo da pobeđuje i na sudu

Uprkos nastojanjima pojedinih da niški klub nestane sa fudbalske mape Srbije, pre svega čestim i neosnovanim optužbama, usvajajući žalbu kluba Apelacioni sud u Nišu je 13. decembra prošle godine ukinuo presuda Višeg suda u Nišu i na taj način je sprečeno dalje nametanje novih finansijskih troškova, kojima bi se klub u potpunosti uništio.

U presudi Apelacionog suda u Nišu se navodi da je Viši sud u Nišu pogrešno utvrdio činjenično stanje zbog prihvatanja sporne priznanice i verifikacije, što je bila i osnova za obaranje presude prvostepenog suda i donošenja odluke kojom su odbili tužbeni zahtev Bankovića.

U presudi se dodaje i da navodna pozajmica klubu, koju je potraživao Banković, nije potvrđena odlukom ili aktom Radničkog iz Niša, odnosno ne postoji nijedna odluka UO kluba kojom se odobrava uzimanje zajma od Bankovića. Takođe, ističe se u presudi da Banković nije pružio dokaze da je zaista davao svoja lična sredstva klubu u skladu sa nekim ranije postignutim dogovorom.

Presudom je odlučeno i da Banković isplati FK Radničkom sve sudske troškove u visini od skoro milion dinara (961.301,05).

Komentara: 0


#   Niš   Radnički FK   viši sud   apelacioni sud   presuda   Zoran Banković
@NisRadnicki @


 


[ Dodaj komentar ]