Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rambo, Bata, Boban, Šuker... Na Čairu!

rssBookmark and Share

Niš 13.08.2013. MONDO

Selekcije veterana Srbije i Hrvatske odigraće 4. septembra u Nišu međusobni meč. Nastupiće Rambo Petković, Bata Mirković, Savo Milošević, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Velimir Zajec... Stiže i Ćiro Blažević.

Stadion
Stadion

Dan uoči kvalifikacione utakmice Srbije i Hrvatske za odlazak na Mundijal, u Nišu će selekcije veterana te dve zemlje takođe odigrati meč.

Na travnjak renoviranog i "umivenog" Čaira, 5. septembra će u dresu "orlova" istrčati Zoran Mirković, Savo Milošević, Dejan Rambo Petković i drugi srpski veterani...

Sa druge strane terena stajaće Zvonimir Boban, Velimir Zajec, Goran Vlaović, Zvonimir Soldo, Davor Šuker i ostali eks-"vatreni". Sa klupe će ih predvoditi "trener svih trenera", Miroslav Ćiro Blažević.

Šukera "otvorile" emocije na "Marakani"

Predsednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) posetio Beograd, Staru Pazovu i stadion Crvene zvezde. "Emocije me udaraju i drago mi je da sam tu".

Na konferenciji za novinare u Nišu, organizovanoj tim povodom, najavljeno je da će meč biti humanitarnog karaktera i da će sav novac prikupljen od prodaje karata ići u dobrotvorne svrhe.

Dragoljub Gajević, direktor veteranske reprezentacije Srbije, objasnio je kako je određeno da stadion "Reala sa Nišave" ugosti penzionisane fudbalske velikane.

"Jednostavno... Predložio sam im četiri grada - Beograd, Novi Sad, Kruševac i Niš. Ideja da reprezentacija Hrvatske gostuje u Nišu rodila se u glavi predsednika (Hrvatske, Iva) Josipovića i njegovih saradnika, prevashodno Branka Tušeka, koji nijednog trenutka nije imao dilemu da li bi meč trebalo da bude odigran na 'Čairu'", objasnio je on,

Gajević je pročitao nekoliko prezimena bivših hrvatskih igrača koji će doputovati u Srbiju tim povodom i najavio da će predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora (komiteta) Zlatko Mateša doći već 17. avgusta u Niš i zajedno sa organizatorima javno predstaviti tu manifestaciju.

Svi će biti gosti grada Niša.

"Gospodin Tušek je rekao da zna da se u Nišu uvek igrao najbolji fudbal i da su tamo hrvatski fudbaleri uvek bili cenjeni i poštovani", dodao je on.

Gradonačelnik Darko Bulatović najavio je da organizovanje tog meča nije ideja samo lokalne samouprave i Fudbalskog kluba Radnički, već i kompletne tamošnje sportske javnosti.

"Cilj je da učinimo sve što je u našoj moći da vratimo Niš tamo gde je nekada bio. To je prvi korak, a drugi je da Grad i Radnički budu tamo gde on to zaista i zaslužuje. Utakmica će imati humanitarni karakter i trebalo bi da te ljude dočekamo kao prave prijatelje, da budu sačekani kako dolikuje i da ovaj grad opet bude na sportskoj mapi Evrope", poručio je gradonačelnik.

Utakmica seniorskih reprezentacija dve zemlje biće odigrana dan kasnije, na stadionu Crvene zvezde.

 


#   Niš   Kruševac   Darko Bulatović   meč   Novi Sad   Dragoljub Gajević
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima