Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nikada veći broj takmičara u akciji Školske uprave, Sportskog Saveza i Policijske urave Niš

rssBookmark and Share

Niš 17.10.2022. Maja Vodeničarski Niške vesti, Južna Srbija Info

Pobednici ovogodišnje akcije "Stop! Svi na sport" su takmičari Osnovne škole "Sreten Mladenović Mika" koji su uz pehar, medalje i loptu dobili i bicikle

Nikada veći broj takmičara u akciji Školske uprave, Sportskog Saveza i Policijske urave Niš

Učenici 28 škola iz Niša i okoline okupili su se u parku Čair u akciji „Stop! Svi na sport“ koju već devetu godinu za redom organizuju Školska uprava, Sportski Savez i Policijska uprava Niš a sve pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Rekordan broj školaraca borilo se za pehare, medalje, lopte ali i najvredniju ovogodišnju nagradu a to su bicikle za ekipu pobednika.

Učenici od trećeg do četvrtog razreda takmičili su se u spretnosti, brzini i umeću da savladaju šest poligona, od kojih su čak četiri bila sportska. Posebo zanimljivi poligoni deci bili su poligon sa slagalicom i poligon memorije. Sportski klubovi koji su uvek deo akcije su Tekvondo klub Asteriks, Odbojkaški klub STANPEDO, Atletski klub Železničar i OFK Radnički.

Klubovi ASTERIKS I STANPEDO poklonili su današnjim takmičarima mesec dana gratis besplatne članarine za sve one koji bi da se oprobaju u nekom od ovih klubova.  

Svaki sportski klub imao je svoj poligon na kome su deca dobijala zadatke. Svaka od škola imala je zadatak da prođe sve poligone, na kraju su se bodovi sabrali i trećeplasirana ekipa današnjeg tkmičenja je III razred OŠ „Sveti Sava“, drugoplairani su bili učenici škole „Dušan Radović“ a pobednici ovogodišnje akcije „Stop! Svi na sport“ su takmičari Osnovne škole „Sreten Mladenović Mika“ koji su uz pehar, medalje i loptu dobili i bicikle.

Deca su se odlično zadavila u razgovoru sa policajcima i razgledanju službenih automobila Policijske uprave Niš. Policajci su bili raspoloženi da deci obuku pancire i daju im da drže službene palice, što je mališanima posebno bilo zanimljivo. Šetanje sa kacigama bio je povod i za slikanje, što su mnogi i činili. Mnogi od takmičara provozali su se i službenim džipom koji je bio zanimljiv deci jer je do sada malo njih imalo prlike za to.

Ova sportsko-edukativna akcija još jednom je približile niške đake službenicima Policijske uprave koji jesu uvek tu oko njih da ih zaštite i pomognu im a preneta je i ona osnovna poruka o zdravim stilovima života.


#   Niš   PU Niš   Školska uprava   Stop svi na sport
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima