Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

UŽIVO: Radnički Niš - Crvena zvezda 2:1 (Kraj)

rssBookmark and Share

17.03.2013. Stefan Radović

Kraj meča u Nišu, Radnički je ostvario neverovatno veliku pobedu, krajnji ishod meča 2:1, Zvezda je dobila novi udarac!

UŽIVO: Radnički Niš - Crvena zvezda 2:1 (Kraj)
Nakon sedam bodova iz tri utakmice, domaći Radnički pred punim tribinama dočekuje Crvenu zvezdu koja očajnički traži pobedu kojom želi da zadrži priključak za vodećim Partizanom.

Nišlije su na 10. mestu na tabeli sa 21 bodom, dok je Crvena zvezda drugoplasirana sa 38 bodova.

Izabranici Aleksandra Jankovića su, nakon neočekivanog boda sa Radom, u usponu forme, sa velikim motivom stigli su u Niš.

Utakmica je počela od 13 sati, pravdu deli Majo Vujović.

Domaći tim nastupa u sledećem sastavu:

Aleksandar Kesić, Predrag Stamenković, Miloš Petrović, Miloš Živković, Ivan Dragićević. Bratislav Pejčić, Dušan Kolarević, Saša Stojanović, Marko Ljubinković, Aleksandar Jovanović, Petar Škuletić.

Trener gostujućeg tima, Aleksandar Janković, izveo je sledeći sastav:

Boban Bajković, Nikola Mikić, Aleksandar Pantić, Nikola Petković, Filip Mladenović, Luka Milivojević, Nenad Milijaš, Kadu, Darko Lazović, Luka Milunović, Ognjen Mudrinski.

Prvih pet minuta meča protiče u ispitivanju snaga, bez pravih prilika.

Vredi napomenuti da je na stadionu "Čair" prava sportska atmosfera, mnogobrojna publika opravdava epitet najavljenog fudbalskog spektakla.

Do 15. minuta meča nisu viđene značajnije prilike. Crvena zvezda ima više lopte u nogama, nekoliko pokušaja da se probije do protivničkog gola viđeno je po desnoj strani gde se u nekoliko navrata istakao Lazović.

U 15. minutu udarac ka golu Radničkog, Kadu je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi preko gola, pre toga je pokušao i Mladenović, ali bez uspeha.

Nešto kasnije beležimo i slobodan udarac za Zvedu, udarac akpitena Milijaša završava u živom zidu.

Isprekidana igra na sredini terena odlikuje meč u prvih pola sata, Radnički u nekoliko navrata u tim trenucima u nekoliko navrata pokušava da ugrozi gol Bajkovića.

Prvo je udarcem preko gola pokušao Škuletić, dok je nakon jednog dobrog prodora po levoj strani i centaršuta, izglednu priliku za Radnički sprečio dobrom intervencijom Petković.

Nakon pola sata igre, beležimo i najbolju priliku za Crvenu zvezdu. Agilni Lazović je još jednom probio po desnoj strani, loptu prosleđuje do Milunovića, koji ipak nije regavorao na najbolji način u kaznenom proostoru. Još jkednom se pokazuje da je završnica najveći problem izabranicima Aleksandra Jankovića.

Crvena zvezda u završnici prvog dela igre ima inicijativu, koja se završava na jalovim pokušajima.

U 45. minutu šok za crveno-bele, grešku u odbrani koristi Ljubinković koji domaći tim dovodi u prednost prvim golom u dresu niškog tima!

Upravo se sa ovim rezultatom otišlo na odmor, Zvezda sa jednom pravom prilikom, jalovom inicijativom i jednim golom zaostatka odlazi na odmor.

Nastavljena je igra na "Čairu", umesto Kadua u igri je Vukan Savićević koji je i imao šansu glavom, ali je bio neprecizan.

U 50. minutu izdvaja se i dobra šansa domaćeg tima, koji preko Kolarevića dolazi u izglednu priliku za gol. Sve je sam uradio Kolarević, pretrčao je 20-ak metara, uleteo u kazneni prostor, ali je pod pritiskom protivničkog igrača uputio loš u darac ka golu Bajkovića.

60. minut igrač manje za Crvenu zvezdu, Petković je nakon povlačenja Ljubinkovića dobio isključenje.

Minut kasnije i najozbiljnija prilika za Crvenu zvezdu, Luka mIlivojević upućuje strašan šut ka golu domaćeg tima, Kesić loptu izbacuje u korner.

Rasplamsala se borba nakon sat vremena igre na "č+Čairu", ohrabreni vođstvom, igrači domaćeg tima krenuli su hrabro na Crvenu zvezdu koja i pored činjenice da ima igrača manje ne odustaje od borbe.

U 65. minutu još jedna odlična šansa za Crvenu zvezdu, Kasalica koji je samo pre par minuta ušao u igrru, upošljava Mudrinskog koji sa tri metra od gola loše zahvata loptu, rezultat ostaje 1:0 za Radnički.

Osvetilo se to Crvenoj zvezdi, odličan kontranapad Nišlija, Petar Škuletić je precizan, na asistenciju strelca prvog gola povećava prednost svog tima, 2:0 za Radnički!

Ne žele crveno-beli da se predaju, i sa igračem manje nastavljaju sa inicijativom. Šansu je dobio i Dauda umesto, danas za igru neraspoloženog Mudrinskog.

Ne odustaje Crvena zvezda, Milunović je centrirao u 78. minutu, Kasalica se sjajno ubacio na levoj strani, poleteo je glavom za loptom koju je ubacio iza leđa golmana Kesića. Smanjena prednost 2:1!

Potpuno otvorena igra u ovom trenutku, fenomenalna šansa u 82. minutu za domaći tim, Škuletić koristi centaršut i upućuje sa nekih sedam metara od gola, ipak siguran je Bajković. Lako su mogli domaći do trećeg gola!

Isti igrač stiže do jošjedne sjajne prilike tri minuta kasnije, Bajković siguran.

Od 90. minuta snage na terenu su izjednačene, Stamenković je dobio drugi žuti karton.

U 95. minutu igre, nesvakidašnja scena na atletskoj trazi gde je umalo došlo do fizičkog okršaja nakon što su redari umesto da loptu vrate u igru, istu izbacili na tribine! Opstrukcija igre, rezultovala je u isključenju pomoćnog trenera Radničkog.

Zaboraviće se isključenje, obzirom da je Radnički uspeo da ostvari veliku pobedu, meč je završen, Nišlije su slavile rezultatom 2:1!


#   Miloš Petrović   Aleksandar Janković   Miloš Živković   Aleksandar Jovanović   Saša Stojanović   Crvena Zvezda   Nikola Petković   Majo Vujović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima