Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Parlić: Nakon ogromnog rasta, omogućiti razvoj kongresnog turizma u Nišu!

rssBookmark and Share

Novi Sad 06.06.2017. Z.S. Južna Srbija Info

"Više nego dobri rezultati rasta broja turista u Nišu, od 39 odsto u prvom kvartalu ove godine u odnosu na prošlu, pokazuju da je sazrelo vreme da se ozbiljno razmisli o razvoju kongresnog turizma", izjavio je za Južnu Srbiju Info direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Stvoreni su neki od preduslova za razvoj kongresnog turizma, kao što je dobro funkcionisanje niškog aerodroma i sve veći broj putnika koji koriste "jeftine" letove iz Niša, a takođe sve je veći broj onih posetilaca koji duže ostaju u gradu na Nišavi..

"Sad kad smo to rešili i povezali se sa većim gradovima u Evropi, nama ovde u gradu ostaje da dobijemo jedan više-namenski "Kongresni centar", jer iskustvo pokazuje da takvi centri opravadavaju svoje postojanje u većim urbanim sredinama, nego li, na primer u banjskim mestima", ističe Parlić i dodaje da je ponosan na rezultate Zavoda za statistiku od 1. maja ali i dodaje da se ne zaboravi da je pozitivan rast broja turusta krenuo i pre funkcionisanja niškog aerodroma..

"Jedna od ideja da se niški Dom Vojske ili njegov deo pretvori u Kongresni centar. Idealna pozicija objekta sa višestrukom namenom ispunila bi stroge zahteve učesnika, naročito sa zapada. Napominjem da je to jedna od solucija ako se sklope sve "kockice", kaže Parlić.

Na pitanje zbog čega još nije počeo sa radom Info-pult TON-a na aerodromu, direktor Turističke oragnizacije kaže, da ni sam ne zna šta se dešava, a da je sa njihove strane sve učinjeno!

Nakon dobrih rezultata sledi promocija Niša

Nakon objave izveštaja Republičkog zavoda za statistiku br. 130 od 31.maja ove godine u kome je zabeležen rast broja turista u Nišu od 39% u prvom kvartalu ove godine ( januar-april)  u kome strani turisti učestvuju sa 50% povećanja TON nastavlja da sprovodi promociju Niša kao turističke destinacije  koje realizuje u Srbiji i regionu u narednom periodu;
 
Rumunija, Temišvar, 08.06/09.06.2017. Dani Srbije

Niš, 16.06.2017. Karavan Moja Srbija
Novi Sad, 30.06.2017. kampanja „Moja Srbija“
Beograd, 07.07.2017. kampanja „Moja Srbija“
Grčka, Solun, 12.07.2017. Dani Srbije


 
Sa avio kompanijom Rajan er, TON će tokom juna meseca realizovati zajedničku kampanju preko veb sajta kompanije putem „digitalnog displeja„ u trajanju od 3 nedelje u zemljama gde Rajan er ima direktne letove sa  Aerodoma "Konstantin Velikii".

Nakon promocije Niša i okoline kao turističke destinacije na potencijalnim tržištima u regionu i na destinacijama sa kojima kojima je povezan direktnim letovima preko aerodroma iz TON-a očekuju da će se ovakav trend rasta nastaviti tokom cele godine i da će se rekordni rast turističkog prometa nastaviti i tokom letnjih meseci i tokom cele 2017.godine.

U prilogu zvanični zveštaj zavoda za statistiku o rastu turitičkog prometa u Nišu.

 

 

Komentara: 0


#   turizam   Dom Vojske   Novi Sad   Turistička organizacija   Uroš Parlić   Zavod za statistiku   1. maj   Karavan moja Srbija   Rajan er   kongresni turizam
@Ryanair @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}