Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Turistička organizacija Kuršumlije na 40. Sajmu turizma u Beogradu

rssBookmark and Share

Beograd 02.03.2018. Južna Srbija Info

Turistička organizacija opštine Kuršumlija pod sloganom „Kuršumlija – Prva prestonica Stefana Nemanje“, bogatom i raznovrsnom ponudom predstavila je turističke potencijale na ovogodišnjem jubilarnom, 40. Sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 22. do 25. februara.

Turistička organizacija Kuršumlije na 40. Sajmu turizma u Beogradu

Domaći proizvodi i raznolike rukotvorine naših sugrađana kao i bogate manifestacione i kulturno-turističke ponude, bile su razlog više da veliki broj prisutnih na Sajmu turizma upravo poseti štand Turističke organizacije „Kuršumlija“.

V.D direktor Turističke organizacije Kuršumlije – Jasmina Savić, istakla je, da je ove godine Kuršumlija u velikom stilu predstavila turizam Kuršumlije ali i da je težište promocije bilo na obeležavanju Jubileja Bele crkve, odnosno 850 godina od izgradnje prvih zadužbina Stefana Nemanje, manastira Sveti Nikola i Presveta Bogorodica. Trećeg dana sajma, u kostimima Stefana Nemanje i njegove žene Ane dinastiju Nemanjića predstavili su Nikola Gavrilović i Nina Jakovljević.

Uz sve to, posetioci su imali prilike da na štandovima preduzeća Planinka vide i kompletnu ponudu Lukovske, Prolom banje i Đavolje Varoši a najveće interesovanje je bilo za korišćenje vaučera za aranžmane u banjama Kuršumlije kao i za sve popularniju Kuršumlijsku gitarijadu.

Na štandu TO Raška, u subotu 24. februara, predstavnici sedam opština i tri grada potpisali su Ugovor o osnivanju Turističke organizacije regije Kopaonik. Osnivači Turističke organizacije regije Kopaonik su: Opština Raška, Opština Brus, Opština Kuršumlija, Grad Kraljevo, Opština Vrnjačka Banja, Grad Kruševac, Opština Blace, Opština Aleksandrovac, Opština Trstenik i Grad Novi Pazar.

Komentara: 0


#   Beograd   Kuršumlija   Vrnjačka Banja   Planinka   Sveti Nikola   Kopaonik   Novi Pazar   Sajam turizma   opština Kuršumlija   opština Blace   Turistička organizacija Kuršumlije   Jasmina Savić
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}