Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

35 godina niškog aerodroma "Konstantin Veliki"

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2021. Južna Srbija Info

Danas je povod postojanja i rada aerodroma "Konstantin Veliki" u Oficirskom domu održana prigodna svečanost uz dodelu plaketa značajnim institucijama i pojedincima koji su pomogli razvoj jedine domaće vazdušne luke.

35 godina niškog aerodroma "Konstantin Veliki"

"Prošlost našeg niškog aerodroma bila je turbulenta, usponi, padovi, bombardovanje, ali i protesti. Ulaganja Republike, doprineće većem obimu saobraćaja što jeste naš cilj. Zajedno sa resornim ministrastvom radimo na projektu izgradnje nove zgrade i tornja. Planiramo uređenje celokupnog aerodroma, proširenje platforme za prihvat većeg broja aviona i sanacija sletne staze koja je zadnji put rađena još 2002., izjavio je Mihajlo Zdravković direktor "Aerodroma Srbije".

"Prošlo je 35 godina od kada su poleteli avioni sa putnicima sa piste „Konstantina Velikog“. Rekla sam, obraćajući se rukovodstvu PD „Aerodromi Srbije“ i visokim zvanicama na obeležavanju godišnjice gde sam u ime Grada Niša primila plaketu, da je datum otvaranja aerodroma istorijska prekretnica u razvoju našeg grada", izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Sotorovski je dodala da je niški aerodrom povezan sa svetskim aerodromima, auto-putevima, uskoro i modernom železnicom zahvaljujući najvišem državnom rukovodstvu.

Nedavno je, kako sam istakla, predsednik Aleksandar Vučić rekao da je Niš za Srbiju jako važan, da je velika raskrsnica puteva ne samo Srbije već i ovog dela Evrope. Takve šanse se ne propuštaju. One se na najbolji način koriste kada radimo zajedno kao tim. Čestitajući godišnjicu, upoznala sam prisutne da se i danas zajedno sa direktorom PD „Aerodromi Srbija“ borimo da Niš dobije važne avio-linije do Šarm el Šeika, Istanbula i Moskve.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Mihajlo Zdravković   aerodrom Konstantin Veliki
#GradonacelnicaN @NisAirport @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima