Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ajkulu sakrio kordon policije

rssBookmark and Share

17.08.2014.

Zoran Ajković (43) ostaće iza rešetaka 30 dana jer se sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu plaši da će pobeći.

Ajkulu sakrio kordon policije

Vođa niškog klana juče je na saslušanje zbog iznude novca uveden u sud na sporedni ulaz. Dovezen je u dvorište suda maricom iz niškog Kazneno-popravnog zavoda gde je prekjuče sproveden posle izručenja iz Crne Gore.

Ali, zbog brojnih okupljenih novinarskih ekipa, ali i roditelja Veselina i Jasmine Ajković, posle 10 minuta u dvorište suda su stigle još dve policijske marice.

Istrage o Ajkoviću
- U istrazi o ubistvu Milana Pantića, dopisnika „Novosti“ iz Jagodine, biće saslušan jer je u noći zločina bio u tom gradu.
- Niška policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je prao novac i falsifikovao službene isprave, kao i da je utajom poreza stekao 22,2 miliona dinara koje je iskoristio za privatizaciju „Nissa“.
- Sudski postupak za ucenu bračnog para iz okoline Niša.

Sa tri vozila i policajcima, kao i sudskom stražom, napravili su svojevrstan kordon nakon čega su izveli Ajkovića iz marice i uveli u zgradu. Zbog policijskog zaklona niko nije video ovog Nišliju.

Milan Petrović, Ajkovićev advokat, rekao je za „Blic“ da je njegov klijent sudiji objasnio da nije bežao iz zemlje, već da je u Crnu Goru otputovao pre nego što je za njim raspisana poternica.

- Moj klijent je saslušan, objasnio je da se nije krio, a kada je dobio poziv za sud bio je bolestan za šta je i priložio dokaze. Ovo saslušanje nije se odnosilo ni na šta drugo, nego samo na to da vidimo da li će pritvor ostati ili će biti ukinut. Sledeće nedelje očekujemo da bude saslušan kod tužioca zbog sumnje da je učestvovao u iznudi - objasnio je Petrović.

Otac: Nemamo 10 lokala
Veselin Ajković demantuje da njegova porodica ima 10 lokala.
- Nije tačno da imamo sve te lokale, sve ovo je napakovano mojoj familiji, ali samo ne znam zašto. Moja ćerka Vesna je, takođe, progonjena. Nije kriva, a zatvorili su je jer se na njeno ime vodi diskoteka u koju nije ušla u zadnje tri godine. Knjigovođa je govorio da je sve u redu - rekao je Ajković.

Inače, Vesna Ajković (39), vlasnica diskoteke „Studio“, osuđena je na četiri godine zatvora zbog utaje poreza i na kaznu od 400.000 dinara.
Ajkovića, koji se u „beloj knjizi“ MUP vodi kao šef kriminalne grupe u Nišu, uhapšen je sredinom juna u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa bratom Mirkom (30) i još trojicom Prokupčana učestvovao u iznudi novca.

Oni se terete da su na osnovu nepostojećeg duga od 10.000 evra primorali bračni par iz okoline Niša da im prepiše parcelu od 11 miliona dinara.

Zoranov otac Veselin Ajković u razgovoru za „Blic“ kaže da je “njegov sin čist“ i da je sve što se događa mesecima unazad samo atak na njegovu porodicu. On traži samo da sud radi korektno.

- Sve ovo je velika nepravda prema mojoj familiji. Ovo uterivanje duga nema veze sa istinom, nikada u životu ne bih dozvolio da tako nešto uradi - tvrdi otac.

Majka podvlači da joj je sin Zoran intelektualac, i da je kao i sva njena deca dobro vaspitan.

Restorani u centru Niša
Zoran Ajković i Mladen Đorđević, vlasnik preduzeća “Bir komerc”, 2007. godine su formirali konzorcijum, da bi na aukciji kupili firmu „Nissa“ koja poseduje kafane i lokale od 60 do 1.000 kvadratnih metara. Prema dostupnim podacima, iako je društveni kapital procenjen na 198 miliona dinara, njih dvojica su preduzeće kupili za samo 51 milion. Tako su postali vlasnici trospratne upravne zgrade „Nissa“ u centru Niša, kafana “Union“, “Stara Srbija” i “Galija”. U njihovom vlasništvu su i riblji restoran “Zlatni kotlić”, kasina “Palas”, kao i restorani “Atina”, “Carigrad”, “Palilula”, “Gurman”, “Crveni krst”, “Naissus” i “Proleće” u Niškoj Banji.


#   policija   sud   Zoran Ajković   bračni par   Milan Petrović   Zlatni kotlić   Mladen Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima