Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srbija ima rok da traži Ajkulu

rssBookmark and Share

16.06.2014. Blic

Srbija ima rok od 18 dana da crnogorskim pravosudnim organima dostavi zahtev za izručenje Zorana Ajkovića Ajkule, koji je uhapšen u Podgorici po poternici srpske policije. Očekuje se da takav zahtev bude podnet već danas

Srbija ima rok da traži Ajkulu

Ajkovićev advokat u Nišu Milan Petrović kaže da je njegovom kijentu 13. juna u Višem sudu u Podgorici određen ekstradicioni pritvor u kojem će se nalaziti dok ne pristigne dokumentacija kojom se traži njegovo izručenje.

- Ako ne mogu da dostave ta dokumenta u roku od 18 dana, Srbija može da traži prlongiranje roka do najviše 45 dana - objašnjava Petrović. On ističe da se po njegovim saznanjima Ajković nije krio u Podgorici, već da je normalno boravio u toj državi.

- Mislim da čak nije ni znao da je za njim raspisana poternica - kaže Petrović.

Zoran Ajković je u Nišu trebalo da bude saslušan zbog sumnje da je umešan u iznudu u saizvršilaštvu sa bratom Mirkom Ajkovićem (30) i još trojicom Prokupčana. Sumnja se, da su primorali jedan bračni par iz okoline Niša da im da plac vredan 11 miliona dinara prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra. Zbog pomenutog slučaja iznude Mirko Ajković sa trojicom Prokupčana bio je uhapšen 30. oktobra prošle godine, ali i ubrzo pušten posle saslušanja svih svedoka.


#   hapšenje   pritvor   Zoran Ajković   bračni par   Mirko Ajković   Milan Petrović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima