Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bahati gradonačelnik nastavlja da se ruga gladnim sugrađanima: ne dam ni „mazdu“ ni ostavku!

rssBookmark and Share

30.03.2013. Izvor: Alo-JužnaSrbija.info

Predsednik Kuršumlije jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji Radoljub Vidić kazao je da neće da vrati “mazdu 6” za koju je iz opštinskog budžeta izdvojeno 25.800 evra niti će podneti ostavku kao moralni čin, osim ako to od njega ne bude tražila njegova stranka.

Bahati gradonačelnik nastavlja da se ruga gladnim sugrađanima: ne dam ni „mazdu“ ni ostavku!

Vidić, koji je iz kadra SNS-a za list Alo ističe da još niko iz stranke nije kontaktirao s njim povodom njegove skandalozne kupovine, a na pitanje da li je spreman da vrati automobil i podnese ostavku kratko odgovara:

- Zašto bih?!

U centrali SNS-a kažu da su u ovom trenutku najbitnija nacionalna i državna pitanja, a da su personalna rešenja ostavljena za glavni odbor stranke, kada će se analizirati rad svakog funkcionera, pa tako i Vidića.

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović je rekao da je službeni automobil Aleksandra Vučića star osam godina, koliko i njegov, kao i da svojim primerom pokušavaju da pokažu da “bahatost ne stanuje u Srbiji” i dodao da, ko ne sledi njihov primer, ne može da bude u njihovom timu.

Komentar Vidića na to da mu se predsednik stranke vozi u automobilu starom osam godina bio je: “I taj automobil moraće da se zameni”.

Mirović: Iznenađeni smo i rezignirani !

Mirović je za “Alo!” kazao da je odluka o kupovini automobila od 25.800 evra bahata i neodgovorna. On nije mogao da kaže da li će vrh stranke tražiti od prvog čoveka jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji da vrati automobil i podnese ostavku.


- U toku je analiza, a i o ovom, konkretnom slučaju uskoro će odlučiti najviši organi stranke. Iznenađeni smo i rezignirani ovakvim ponašanjem. Ukoliko je bila zaista potrebna kupovina službenog automobila, mogao je da bude kupljen neki jeftiniji. Bahatost ne tolerišemo - ističe Mirović i dodaje da će pokušati da isprave ovakav propust, ali nije precizirao na koji način.

Pored Kuršumlijske opozcije ovakvom odlukom prvog čoveka jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji ogorčani su i građani Kuršumlije, ali i pojedini predstavnici vladajuće kooalicije.


#   Igor Mirović   glavni odbor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima