Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš je sinoć bio najzagađeniji grad u Evropi

rssBookmark and Share

Niš 17.12.2019. Blic

Beograd je juče u večernjim časovima bio čak na šestom mestu najzagađenijih većih gradova sveta, međutim, da se Niš nalazi na toj listi, bio bi ubedljivo prvi!

Niš je sinoć bio najzagađeniji grad u Evropi

Grad Niš juče je u večernjim časovima bio najzagađeniji grad u Evropi, pokazuju podaci stranih sajtova za merenje zagađenja vazduha. Po njima je u jednom trenutku izmereno zagađenje u Nišu bilo 343, a u drugom čak 437 jedinica po AQI (međunarodnom indeksu zagađenja).

Zagađenje se tokom noći smanjilo, pa je sada nešto manje (217, po najnovijim podacima), ali Beograd se u međuvremenu na listi najzagađenijih većih svetskih gradova sa šestog popeo na 5. mesto.

 

 

Niš je sinoć spadao u kategoriju zagađenja "opasno". To znači, kako stoji u pojašnjenju, da svaka osoba može doživeti ozbiljnije zdravstvene efekte.

Visoka temperatura kad joj vreme nije u decembru, nedostatak vetra koji bi pročistio vazduh, saobraćaj, grejanje na čvrsto gorivo, sve to je dovelo do izrazito loše situacije u Srbiji, ali i regionu.

 

 

Niš je jutros i dalje najzagađeniji grad u Srbiji sa indeksom od 217, dok je u regionu trenutno alarmantno u Nikšiću i Pljevljama.

Blic

Komentara: 0


#   Niš   opasnost   vazduh   zagađenje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima