Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokrate "provetravaju" gradsku vlast: U Nišu održan protest „Provetrimo Niš, dišimo slobodno“

rssBookmark and Share

Niš 25.01.2020. Z.S. Južna Srbija Info

U organizaciji GrO Demokratske stranke u Nišu, sinoć je ispred zgrade Skupštine grada Niša, održan protest “Provetrimo Niš, dišimo slobodno, zbog kako kažu alarmante situacije zagađenosti vazduha i nedostatka rekacije gradske vlasti.

Demokrate "provetravaju" gradsku vlast: U Nišu održan protest „Provetrimo Niš, dišimo slobodno“

Aludirajući ne samo na zagađenost vazduka i "provetravanje", već i na nosioce vlasti u najvećem gradu na Nišavi, gradski odbornik i predsednik GrO DS-a Miodrag Stanković je rekao, "vreme je da provetrimo Niš, vreme je da sve što zagađuje Niš i ugrožava život naših sugrađana ode iz ovog našeg grada. I ne samo ovaj zagađeni vazduh, nego i ova najnesposobnija vlast u istoriji Niša!“.

Stanković podseća, da niška vlast već danima ćuti i krije se iza radnih grupa.

"Oni za sve moraju da pitaju svoje šefove i ništa ne smeju da kažu, dok u isto vreme Nišlije udišu najzagađeniji vazduh u svetu.", izjavio je Stanković.

On poziva nadležne, da pitaju za stručno mišljenje profesore sa Fakulteta zaštite na radu, dokazane stručnjake iz oblasti zaštite životne sredine, na koji način da smanje zagađenost vazduha u Nišu.

Stanković podseća da svi vrlo dobro znaju ko sve koristi mazut i lož ulje kao energent i ko i kako dobija na tenderu za gradski prevoz, umesto da se traže vozila koja manje zagađuju.

Bivši član DJB i poslanik, sada aktivista Miloš Bošković, kaže da je bitno svakodnevno informisati građane o kvalitetu vazduha u gradu.


#   Niš   DS   protest   vazduh   Miodrag Stanković   zagađenje   Miloš Bošković
@demokrate @Mikica_S @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima