Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bujica odnela most koji vodi do jednog od najlepših vodopada na Staroj planini

rssBookmark and Share

Pirot 09.09.2014. Tanjug

U jakom nevremenu na Staroj planini, bujica je odnela most iznad sela Dojkinci koji vodi do jednog od najlepših srpskih vodopada Tupavica.

Bujica odnela most koji vodi do jednog od najlepših vodopada na Staroj planini

Kako je izjavio direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov bujica, koja je nastala nakon jakog nevremena u ovom delu Stare planine, nanela je velike kolicine drveta i kamenja zbog čega je most na Dojkinačkoj reci odnesen pa je jedan od najlepših bisera prirode na Staroj planini sada teže dostupan posetiocima.

"Već pregovaramo sa rukovodstvom "Srbijašuma" u Pirotu da se do naredne sezone zajedničkim snagama izgradi novi most koji će biti trajno rešenje, odnosno biće izdignut tako da će izdržati sve bujice i kako bi ovaj biser prirode koga svake godine posećuje sve veći broj turista i ljubitelja prirode bio dostupan svima. Razmatra se mogućnost da most bude drven kako bi se na najbolji mogući način uklopio u okruženje netaknute prirode", kazao je Zlatkov.

Vodopad Tupavica, iako ne najviši, sigurno je jedan od najlepših vodopada u Srbiji. Nalazi se na ulazu u Arbinje, jedan od najlepših predela Stare planine koji je čuven po tome što predstavlja staniše autohtone smrče.


#   Pirot   Stara planina   most   bujica   Tupavica   Bratislav Zlatkov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima