Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da se naježiš: Ceo grad zbog magle kao u horor filmu

rssBookmark and Share

Vranje 15.12.2014. Južna Srbija Info/Beta

Zbog guste magle u Vranju je u ponedeljak ujutru vidljivost smanjena na čak 10 do 30 metara.

Da se naježiš: Ceo grad zbog magle kao u horor filmu

Prema podacima Meteorološke stanice u većem delu dana treba računati na maglu. U sedam časova u ponedeljak ujutru u Vranju su izmerena četiri stepena ispod nule.

U podne će magla da se podigne kada grane sunce i tada treba očekivati porast temperature, ali magle će opet biti u večernjim satima, prenosi OK radio.

Šef Meteorološke stanice u Vranju Dragiša Stanković izjavio je da magla, pored toga što smanjuje vidljivost, smanjuje i temperaturu vazduha, što može izazvati i poledicu na asfaltu, pa se na svim putevima u Pčinjskom okrugu preporučuje oprezna vožnja.

"Već nekoliko dana imamo pojavu magle koja postepeno slabi oko podneva, iščezne na sat-dva, pa se ponovo javi u večernjim časovima, ali sinoć se na Vranje i duž toka Južne Morave spustila izuzetno gusta magla kakva se ne pojavljuje često, a vidljivost je toliko bila smanjena da se prilikom gradske vožnje nisu razaznavala skretanja", kazao je Stanković. 

Stanković je naveo da ne može da se prognozira koliko će potrajati magla, koja se nad Vranjem poslednjih nekoliko dana podiže samo oko podneva. 

Pod gustom maglom je i autoput Niš-Skoplje od Grdeličke klisure do Preševa.


#   Vranje   Preševo   magla   Dragiša Stanković   gusta magla   OK Radio
@okradio_rs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima