Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić ponovo "briljira": Izmenićemo priznanice za putarinu ka Makedoniji

rssBookmark and Share

Beograd 21.01.2017. Tanjug

Putevi Srbije će napraviti drugačiju koncepciju priznanica za putarinu, nakon što je Makedonija protestovala jer na njima piše „Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija” (BJRM), rekao je danas šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić ponovo "briljira": Izmenićemo priznanice za putarinu ka Makedoniji

On je na TV Pink rekao da će na priznanici pisati „Vladičin Han - Preševo ili nešto slično”, umesto BJRM, što Makedonija smatra uvredljivim, navodeći da je Srbija priznala kao Republiku Makedoniju.

Ipak, Dačić je ocenio da nije korektno jer Makedonija može da protestuje zbog priznanice, a da Srbija treba da kaže „bravo što ste priznali Kosovo”.

„Mi treba da kažemo 'bravo što ste glasali ili ćete da glasate opet za prijem Kosova u Unesko', a vi ako ne morate ništa nama da učinite, mi smo zahvalni što uopšte s nama imate bilo kakav odnos. Mislim da je to pogrešan i poguban princip, Srbija treba da bude jasna i principijelna”, kazao je Dačić.

On je rekao i da je ime BJRM prisutno svuda - u UN, EU, Savetu Evrope i OEBS i da predstavnici vlade Makedonije sede ispred te table.

„Po čemu je to sramno s naše strane?”, upitao je Dačić.

Prema njegovim rečima, i on i premijer Aleksandar Vučić su uradili mnogo toga da normalizuju odnose u regionu.

„Ako smo ih lično molili za Unesko i ako se neko tako odnosi prema tom pitanju, ja ne znam kako mi možemo da reagujemo. Mislim da bi za nas bilo sramno da ne reagujemo”, zaključio je Dačić, prenosi Tanjug.


#   Beograd   Vladičin Han   Preševo   Ivica Dačić   Aleksandar Vučić   auto-put   putarina   OEBS   UNESKO   Makedonija
@DacicIvica @avucic @UNESCO @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima