Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Danski ambasador posetio Leskovac

rssBookmark and Share

Leskovac 27.01.2018. Južna Srbija Info

Ambasador Kraljevine Danske u Srbiji, Andres Kristijan Hougor, u petak, 26. januara 2018. godine, posetio je Leskovac.

Danski ambasador posetio Leskovac

 U sklopu posete, ambasador je u Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu otvorio „Trening centar za preduzetnike i klastere“ .

Nakon obilaska škole, u kabinetu gradonačelnika Leskovca priređen je prijem za ambasadora i njegove saradnike, gde su vođeni razgovori o eventualnoj saradnji.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, rekao je da Srbija i Danska imaju dugu tradiciju saradnje u privrednim granama poput poljoprivrede, tekstilne industrije i energetskog sektora.

„Leskovac ima kapacitete da sa Danskom razvije mnogo širu saradnju u oba smera. Otvoreni smo za pružanje podrške jačanju međusobnih veza u svim aspektima razvoja, svakako, pre svega na ekonomskoj osnovi. Stoga ćemo podržati sve inicijative koje su danas pokrenute,  ali i sve druge za koje ima potencijala. Podržaćemo svaki projekat koji će pomoći da se znanje jedne moderne privrede, kao što je danska, implementira u naš razvoj.“ Rekao je gradonačelnik Cvetanović.

„Imamo uspešnu saradnju u nekoliko projekata u Leskovcu i nadam se da će ono što smo danas dogovorili biti realizovabo u narednom periodu. Danska podržava Srbije na putu ka Evropskoj uniji. Izvoz u Srbiju nije veliki, uvoz iz Srbije nije veliki i jedan od mojih ciljeva je da tu razmenu i saradnju povećamo. Odnosi između Srbije i Danske su zaista dobri tako da ja mogu da se koncetrišem na druge oblasti, kao što je kultura i unapređenje poslovanje srpskih i danskih firmi i njihova međusobna saradnja.  Prikupio sam dosta informacija o Leskovu i regionu, čućemo i preduzetnike i nadam se da ćemo uspeti da uspostavimo dobru sardanju i poboljšamo međusobne odnose.“ Kazao je ambasador Kraljevine Danske u Srbiji Kristijan Hougor.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   ambasador   Danska   Andres Kristijan Hougor
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima