Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktor bolnice smenjen zbog nenamenskog trošenja novca

rssBookmark and Share

Prokuplje 25.12.2013. JužnaSrbija.Info

Upravni odbor opšte bolnice u Prokuplju ''Dr Aleksa Savić'' smenio je direktora te zdravstvene ustanove Dragana Dinića zbog nenamenskog korišćenja sredstava za plate, saopšteno je danas.

Direktor bolnice smenjen zbog nenamenskog trošenja novca

Konačnu odluku o smeni Dragana Dinića koji je i predsednik opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije u prokuplju kako se navodi u saoštenju opšte bolnice doneće ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Upravni odbor je smenio Dragana Dinića zbog na nenamenskog korišćenja sredstava za plate zaposlenima u opštoj bolnici ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju za period od 01.01 do 30.06. 2012. godine a pominju se i 2008.2009 i 2011. godina.

-Ustanovljeno je da se radi o nenamenskom korišćenju novca iz Republičkog fonda zdravstvene zaštite koji nije u skladu sa zakonom, zbog toga očekujemo da ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najkasnije za sedam dana donese konačnu odluku, to jest da prihvati našu odluku o smeni Dragana Dinića, Izjavila je Predsednica Upravnog odbora opšte bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u Prokuplju Mila Blagotić.

Kako ''JužnaSrbija'' saznaje u ministartsvu zdravlja ministarka Slavica Đukić Dejanović je već potvrdila odluku upravnog odbora i donela odluku da Dragan Dinić bude smenjen sa mesta direktora opšte bolnice u Prokuplju zbog nenamenskog trošenja novca a postoji mogućnost da će protiv njega zbog toga biti pokrenuta i istraga.


#   Prokuplje   Dragan Dinić   bolnica     Slavica Đukić Dejanović   Upravni odbor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima