Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dodeljeni ugovori o subvencijama za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih

rssBookmark and Share

04.11.2017. Južna Srbija Info

Na osnovu sporazuma o zajedničkoj realizaciji programa i mera aktivne politike zapošljavanja potpisanim između Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Niš, vrednim 54,5 miliona dinara, od čega je Grad obezbedio 30 miliona, a 24,5 NSZ, finansirana je realizacija 4 mere aktivne politike zapošljavanja.

Dodeljeni ugovori o subvencijama za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih

U pitanju su  javni radovi, subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, subvencije za samozapošljavanje i program stručne prakse. Ukupno programima i merama je obuhvaćeno 364 lica.

„Povećanje zaposlenosti nalazi se u  u samom vrhu razvojnih prioriteta Grada Niša. Jedan od načina da se problem nezaposlenosti i reši jeste i davanje subvencija od stane grada ,ali i podsticanje razvoja preduzetništva jer je pokretanje porodičnih, malih i srednjih preduzeća itekako važan segment  u suzbijanju nezaposlenosti.

Međutim  da bi se do toga došlo  potrebno  je   prethodno  stvoriti odgovaraju ći privredni ambijent  i zakonsku regulativu uskladiti sa međunarodnim standardima i time dati podsticaj i domaćim i  stranim investitorima,koji su spremni da otvore nove kompanije  i uposle ljude. Veliku vrednost koju ovaj Grad već poseduje predstavlja obrazovana i stručna  radna snaga I ona predstavlja šansu za budućnost“ rekao je gradonačelnik Darko Bulatović.

Ugovori će biti dodeljeni za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i za subvencije za samozapošljavanje


#   zapošljavanje   subvencije   Darko Bulatović   javni radovi   radna snaga   samozapošljavanje   Kategorija teže zapošljivih
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima