Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dom zdravlja organizovao preventivne kardiološke preglede

rssBookmark and Share

Kuršumlija 29.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Dom zdravlja u Kuršumliji organizovao je danas za sve sugrađane besplatne preventivne kardiološke preglede u centru tog grada, u cilju prevencija bolesti i promocije zdravlja.

Dom zdravlja organizovao preventivne kardiološke preglede

Prema rečima direktorke Doma zdravlja Uranije Petrović, interesovanje građana je izuzetno veliko.

„Odziv građana je visok, preko 120 osoba je izmerilo krvni pritisak i proverilo šećer”, kazala je Tanjugu Petrovićeva i najavila da će Dom zdravlja u Kuršumliji ubuduće češće organizovati ovakve preventivne preglede.

Ona je istakla da je prevencija veoma važna kod svake bolesti, budući da rana dijagnoza presudno utiče na ishod bolesti.

„Ovo je izuzetno dobra akcija koja bi trebalo češće da se organizuje, jer na ovaj način se može iskontrolisati zdravlje, tako da ja sada znam kakvo je moje kompletno zdravstveno stanje”, rekla je Tanjugu Ljiljana Timotijević (35) koja je obavila pregled.

Ovakva akcija organizovana je prvi put na područiju opštine Kuršumlija, a građani su uz pregled od lekara specijalista dobili savete vezane za ishranu, primenu lekova i fizičku aktivnost. Besplatne preventivne kardiološke preglede obavio je i veći broj mladih sa područija opštine Kuršumlija.


#   Kuršumlija   Uranija Petrović   Dom zdravlja   Ljiljana Timotijević   krvni pritisak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima