Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Elitne policijske jedinice 24 časa na ulicama Niša

rssBookmark and Share

Niš 16.09.2013. Autor: B.J.

Pripadnici nove interventne jedinice policije počeli su da 24 časa dežuraju na niškim ulicama, što će, prema operativnim procenama, za kratko vreme smanjiti stopu kriminaliteta.

Elitne policijske jedinice 24 časa na ulicama Niša

Formiranje ovakve elitne jedinice MUP-a, kakvu je do sada imao samo Beograd, inicirao je novi načelnik niške policije Srđan Grekulović, a ideja je sprovedena u delo zahvaljujući podršci grada Niša, koji je policiji poklonio četiri džipa „ševrolet orlando“.

Grekulović očekuje da već posle nedelju dana dođe do pada kriminaliteta na niškim ulicama.

- Niš će biti podeljen u tri sektora i u svakom će neprekidno, 24 časova dnevno, dežurati po jedna ekipa interventne jedinice. Oni neće sedeti u policijskoj stanici, već će stalno kružiti gradom. Redovna policija nastavlja sa svojim aktivnostima, a radom nove interventne jedinice prisustvo naših pripadnika na niškim ulicama biće maksimalno povećano. Bezbednost u Nišu će biti podignuta na najviši nivo - kaže Grekulović.

Zoran Perišić, gradonačelnik Niša, najavio je nastavak saradnje sa policijom radi podizanja bezbednosti u Nišu.

- Briga o bezbednosti naše dece i imovine je jedan od naših osnovnih zadataka. Sledeći projekat biće postavljanje kamera. Sa Grekulovićem je urađen projekat kako to da uradimo - kaže gradonačelnik Niša.


#   Niš   policija   Srđan Grekulović   Zoran Perišić
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima