Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

EU uložila 2,8 milona evra u izgradnju Hiruškog bloka u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 05.12.2017. Južna Srbija Info

Šef Delegacije EU u Srbiji, Nj.E. Sem Farbrici sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem, zamenikom gradonačelnika Nenadom Antićem i direktorom Zdravstvenog centra Draganom Veličkovićem obišao je radove na izgradnji Hirurškog bloka.

EU uložila 2,8 milona evra u izgradnju Hiruškog bloka u Vranju

Tom prilikom, gradonačelnik je podsetio da je izgradnja ovog bloka počela još 2002. godine, ali da je zbog nedostatka finansijskih sredstava prekinuta 2012. 

,,Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Vlade Republike Srbije i Vlade Švajcarske, juna ove godine nastavljeni su radovi. Očekujemo da će biti završeni u narednih dvanaest do četrnaest meseci i da će grad Vranje, ali i ceo Pčinjski okrug dobiti objekat kakav je primeren i neophodan u 21. veku. Veoma sam zahvalan EU na sredstvima koje je opredelila za završetak ovog kapitalnog objekta“, dodao je Milenković. 

Ambasador Sem Fabrici istakao je da je EU za rekonstrukciju ovog bloka izdvojila 2,8 miliona evra i da očekuje da će radovi biti završeni u planiranom roku. ,,EU je ponosna što učestvuje u realizaciji ovakvog projekta, koji će koristiti građanima. Poreski obveznici EU izdvajaju godišnje za Srbiju iznos od 200 miliona evra, kako bi pomogli u dostizanju evropskih standarda. Veoma sam zadovoljan što deo tih sredstava odlazi za grad Vranje“, rekao je Fabrici.


#   Vranje   EU   Pčinjski okrug   Slobodan Milenković   Grad Vranje   Hiruški blok   Zdravstveni centar Vranje   Sem Fabrici
@FabriziSem @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima